Pirohy s mletým masem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 735 kJ / 2 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,91 g |
Tuky | 112,98 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 238,74 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2015 12:12
Já dělávám pravé ruské pirohy. Když Rus zavzpomíná na „piroh od babičky“ (пирог от бабушки), velmi často se jedná o pirožky se zelím. Tradiční náplň připravená z hlávkového zelí a mrkve je tak vyvážená, že nepotřebuje jakékoliv jiné úpravy.
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde http://makova-panenka.cz/recepty/upeceme-prave-rus...
17. 6. 2012 19:44
právě jsem dodělala :D je to výborný :D rodinka si pošmákla a to je to nejdůležitější
10. 6. 2012 09:52
Porada:
Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji
9. 6. 2012 19:24
Kykydee - jogurtové těsto:Použité suroviny receptu Universální jogurtové těsto:
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20878
9. 6. 2012 18:32
Porada:
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.
tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky
9. 6. 2012 18:14
Kykydee- v tom Vám asi neporadím,já smetanu do těsta nepoužívám.V těstech, která jsem uvedl není nutná a v carském Rusku a v pozdějším SSSR, ani dnes se v Rusku nepoužívá. Jinak jsem kouknul do lednice a kelímky mají 200g, krabičky 250 - 500.
Ale myslím, že si děláte legraci.
9. 6. 2012 16:42
Porada:
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost.
5. 6. 2012 16:19
Kykydee - já dělám pirohy z kynutého,listového nebo jogurtového těsta.Kynuté a jogurtové peču cca 20 minut při 180 stupních, listové do zlatova. Vše potírám rozšlehaným vejcem.
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.
Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat
5. 6. 2012 15:24
Zkoušel někdo pirohy péct i s jinou plnkou? Například šunka, sýr nebo niva, špenát apod?
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky"
13. 3. 2012 14:32
Dlouho jsem se odhodlával udělat pirohy, ale tento recept mne zaujal, dnes jsem ho udělal a zařadím ho do pravidelného jídelníčku, výborný recept a je mi jedno, jestli je z časopisu nebo z maminčiny kuchařky, Verulinko, pozdravuj mamču a děkuji za recept.
4. 2. 2012 14:11
Mam za to, ze opisovani receptu je tu normalne... Proc by ta holka nemohla dat sem recept, ktery neuvarila, to snad neni podminka, ne???
10. 2. 2011 21:46
Pirohy byly moc dobrépřidala jsem stroužek česneku,foto a
+2
6. 2. 2011 14:23
už od rana robim pirohy,,kokso.ale bude to coolaobed bude asi tak okolo 15 tej...he he
30. 5. 2010 19:50
No a co? Každý máme recepty odněkud...Málokdo dokáže vymyslet zbrusu nový recept. A že je chtěla dát najednou...takových tu bylo Berte to tak, že objevila bezva stránky a honem honem chtěla taky přispět...vždyť je to mladá holka
30. 5. 2010 18:01
Verulinko, mám pochyby, že by jsi těch 11 receptů co si sem dnes dala, taky dnes vařila O tohle, strkat sem recepty jeden za druhým vůbec nejde, jde o to je vyfotit a každý vidí, že jsi to dělala a pak se můžou ptát na to, co jim není jasné a autor receptu může spolehlivě odpovídat. Už chápeš
Jinak tomu, že jsi šikovná a ráda vaříš, tomu věřím
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pomazánka z králičího masa
Přidáno před 4 hodinami

Králík v sladkokyselé omáčce s houbami
Přidáno před 10 hodinami

Ovesno-kokosové sušenky
Přidáno před 10 hodinami

Pečená zelenina s rybou
Přidáno před 16 hodinami

Muffiny s čokoládovo-avokádovým krémem
Přidáno před 16 hodinami

Pomazánka z avokáda s tuňákem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Sýrový koláč à la pizza
uvařil/a Jan Nemec
před 4 hodinami

Fazolkový salát se sýrem a vejci
uvařil/a migro
před 4 hodinami

Univerzální těsto na koláče, buchty, vdolky a sladké knedlíky
uvařil/a Werena
před 4 hodinami

Jahodová buchta hrnková rychlá
uvařil/a PetraCy
před 5 hodinami

Vydatná vločková polévka s česnekem
uvařil/a TedUL
před 5 hodinami

Hospodský zelný salát
uvařil/a Mettynka
před 5 hodinami

Americké okurky
uvařil/a Mettynka
před 5 hodinami

Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
uvařil/a veverka1953
před 6 hodinami

Okurkový salát
uvařil/a Janule25
před 6 hodinami

Zapečená kolínka
uvařil/a Janule25
před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pirohy s masem masove pirohy pirohy s masem recept pirozky s masem ruské pirohy pirožky s mletým masem těsto na pirohy recept na pirohy s masem masové pirohy recept prave ruske pirohy ruské pirožky recept na ruské pirožky pirohy pecene pirohy masové pirožky pirohy recept polské pirohy ruské masové pirohy pirohy z listoveho testa recept na masové pirohy
Suroviny: maso mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, žampióny, máslo, cibule, smetana, žloutek, pepř, sůl, paprika sušená sladká
Pirohy s mletým masem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pz74
21 názorů