Pirohy s mletým masem
Pirohy patří do kuchyně střední a vychodní Evropy. Že jste je ještě nezkoušeli? Tyhle plněné knedlíky jsou rychle hotové, snadno se připravují a náplň je zcela ve vaší režii. Dáte si je sladké nebo slané?
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 9 735 kJ / 2 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,91 g |
Tuky | 112,98 g |
Vláknina | 21,30 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 226 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 238,74 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 11. 2015 12:12
Já dělávám pravé ruské pirohy. Když Rus zavzpomíná na „piroh od babičky“ (пирог от бабушки), velmi často se jedná o pirožky se zelím. Tradiční náplň připravená z hlávkového zelí a mrkve je tak vyvážená, že nepotřebuje jakékoliv jiné úpravy.
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde
http://makova-panenka.cz/recepty/upeceme-prave-rus...
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde

17. 6. 2012 19:44
právě jsem dodělala :D je to výborný :D rodinka si pošmákla a to je to nejdůležitější

10. 6. 2012 09:52
Porada:
Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji

Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji


9. 6. 2012 19:24
Kykydee - jogurtové těsto:Použité suroviny receptu Universální jogurtové těsto:
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20878
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím

9. 6. 2012 18:32
Porada:
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.
tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.

tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky

9. 6. 2012 18:14
Kykydee- v tom Vám asi neporadím,já smetanu do těsta nepoužívám.V těstech, která jsem uvedl není nutná a v carském Rusku a v pozdějším SSSR, ani dnes se v Rusku nepoužívá. Jinak jsem kouknul do lednice a kelímky mají 200g, krabičky 250 - 500.
Ale myslím, že si děláte legraci.



Ale myslím, že si děláte legraci.




9. 6. 2012 16:42
Porada:
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost.
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost.

5. 6. 2012 16:19
Kykydee - já dělám pirohy z kynutého,listového nebo jogurtového těsta.Kynuté a jogurtové peču cca 20 minut při 180 stupních, listové do zlatova. Vše potírám rozšlehaným vejcem.
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.
Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.

Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat

5. 6. 2012 15:24
Zkoušel někdo pirohy péct i s jinou plnkou? Například šunka, sýr nebo niva, špenát apod?
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky"
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky"

13. 3. 2012 14:32
Dlouho jsem se odhodlával udělat pirohy, ale tento recept mne zaujal, dnes jsem ho udělal a zařadím ho do pravidelného jídelníčku, výborný recept a je mi jedno, jestli je z časopisu nebo z maminčiny kuchařky, Verulinko, pozdravuj mamču a děkuji za recept.
4. 2. 2012 14:11
Mam za to, ze opisovani receptu je tu normalne...
Proc by ta holka nemohla dat sem recept, ktery neuvarila, to snad neni podminka, ne???

10. 2. 2011 21:46
Pirohy byly moc dobré
přidala jsem stroužek česneku,foto a
+2


6. 2. 2011 14:23
už od rana robim pirohy,,kokso.ale bude to coolaobed bude asi tak okolo 15 tej...he he
30. 5. 2010 19:50
No a co? Každý máme recepty odněkud...Málokdo dokáže vymyslet zbrusu nový recept. A že je chtěla dát najednou...takových tu bylo
Berte to tak, že objevila bezva stránky a honem honem chtěla taky přispět...vždyť je to mladá holka 


30. 5. 2010 18:01
Verulinko, mám pochyby, že by jsi těch 11 receptů co si sem dnes dala, taky dnes vařila
O tohle, strkat sem recepty jeden za druhým vůbec nejde, jde o to je vyfotit a každý vidí, že jsi to dělala a pak se můžou ptát na to, co jim není jasné a autor receptu může spolehlivě odpovídat. Už chápeš
Jinak tomu, že jsi šikovná a ráda vaříš, tomu věřím



Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Citronové řezy s kokosovým krémem
Přidáno před 2 hodinami

Vepřové maso s bambusovými výhonky
Přidáno před 17 hodinami

Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Přidáno před 19 hodinami

Krůtí řízky marinované v jogurtu, obalené v kukuřičné strouhance
Přidáno 26. 3. 2023 10:54

Fantastické Koka sušenky z různých nemouk, otrub a podobně
Přidáno 26. 3. 2023 04:40

Drůbeží kapsičky pečené v remosce
Přidáno 25. 3. 2023 16:59
Právě bylo uvařeno:

Výborné kynuté těsto
uvařil/a dasa.fie@volny.cz
před 1 hodinou

Bílkový chlebíček I.
uvařil/a Panova
před 2 hodinami

Kuře na divoko
uvařil/a MamkaTerka
před 3 hodinami

Linecký koláč s marmeládou
uvařil/a Marcela0123
před 4 hodinami

Linecký mřížkový koláč
uvařil/a Marcela0123
před 4 hodinami

Drobenkový tvarohový koláč
uvařil/a Lenkavackova
před 4 hodinami


Dušená vepřová plec sedláka Mrkvičky
uvařil/a luckos
před 14 hodinami

Pečená drůbeží játra
uvařil/a luckos
před 14 hodinami

Rychlá ovesná polévka s houbami
uvařil/a luckos
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pirohy s masem masove pirohy pirohy s masem recept pirozky s masem ruské pirohy pirožky s mletým masem těsto na pirohy recept na pirohy s masem masové pirohy recept prave ruske pirohy ruské pirožky recept na ruské pirožky pirohy pecene pirohy masové pirožky pirohy recept polské pirohy ruské masové pirohy pirohy z listoveho testa recept na masové pirohy
Suroviny: maso mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, žampióny, máslo, cibule, smetana, žloutek, pepř, sůl, paprika sušená sladká
Pirohy s mletým masem
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pz74
21 názorů