Pirohy s mletým masem

verulinka7 Kuchařka: verulinka7

Mleté maso 21 názorů

Suroviny

250 g mletého masa
300 g polohrubé mouky
0,5 sáčku přášku do pečiva
150 g žampionů
80 g másla
1-2 cibule
kelímek smetany
1 žloutek
pepř
sůl
mletá paprika
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, prášek do pečiva, tuk, sůl, smetanu a rychle uhněteme a umícháme těsto.

  2. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici odležet cca 45 minut.

  3. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme na kostky.

  4. Očistíme a opláchneme žampiony a nasekáme je nadrobno.

  5. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a mletou paprikou. Smícháme s žampiony a cibulí.

  6. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něj vložíme a opékáme dokud se nezačnou tvořit hrudky.

  7. Vychladlé těsto prohněteme a vyválíme na tenkou placku.

  8. Vypichovací plackou o průměru cca 10 vykrajujeme kolečka.

  9. Na každé kolečko položíme jednu lžíci masové směsi.

  10. Okraje potřeme žloutkem, přeložíme a stiskneme k sobě.

  11. Plech vyložíme papírem na pečení a pirohy na něj naskládáme.

  12. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut do zlato hněda.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 199 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pirohy s mletým masem

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Já dělávám pravé ruské pirohy. Když Rus zavzpomíná na „piroh od babičky“ (пирог от бабушки), velmi často se jedná o pirožky se zelím. Tradiční náplň připravená z hlávkového zelí a mrkve je tak vyvážená, že nepotřebuje jakékoliv jiné úpravy.
    Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde :-)http://makova-panenka.cz/recepty/upeceme-prave-rus...

    Odpovědět

  • SeMiSss SeMiSss

    právě jsem dodělala :D je to výborný :D rodinka si pošmákla a to je to nejdůležitější;-)

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    Porada:
    Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji:-)):-K

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Kykydee - jogurtové těsto:Použité suroviny receptu Universální jogurtové těsto:
    400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
    Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
    Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
    Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
    Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
    Až upečete,tak se pochlubte, držím :yes:http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20878

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    Porada:
    Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.;-(
    tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
    Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky:yes:

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Kykydee- v tom Vám asi neporadím,já smetanu do těsta nepoužívám.V těstech, která jsem uvedl není nutná a v carském Rusku a v pozdějším SSSR, ani dnes se v Rusku nepoužívá. Jinak jsem kouknul do lednice a kelímky mají 200g, krabičky 250 - 500.
    Ale myslím, že si děláte legraci.:-)):-)):-D:-p

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    Porada:
    děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost. :-8

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Kykydee - já dělám pirohy z kynutého,listového nebo jogurtového těsta.Kynuté a jogurtové peču cca 20 minut při 180 stupních, listové do zlatova. Vše potírám rozšlehaným vejcem.
    Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.:-8
    Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat;-)

    Odpovědět

  • Kykydee Kykydee

    Zkoušel někdo pirohy péct i s jinou plnkou? Například šunka, sýr nebo niva, špenát apod?
    Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky" :-O

    Odpovědět

  • pbarva pbarva

    Dlouho jsem se odhodlával udělat pirohy, ale tento recept mne zaujal, dnes jsem ho udělal a zařadím ho do pravidelného jídelníčku, výborný recept a je mi jedno, jestli je z časopisu nebo z maminčiny kuchařky, Verulinko, pozdravuj mamču a děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Andula Andula

    Mam za to, ze opisovani receptu je tu normalne...;-) Proc by ta holka nemohla dat sem recept, ktery neuvarila, to snad neni podminka, ne???

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Pirohy byly moc dobré:-ppřidala jsem stroužek česneku,foto a:yes:+2

    Odpovědět

  • michaela michaela(neregistrovaná)

    už od rana robim pirohy,,kokso.ale bude to coolaobed bude asi tak okolo 15 tej...he he

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No a co? Každý máme recepty odněkud...Málokdo dokáže vymyslet zbrusu nový recept. A že je chtěla dát najednou...takových tu bylo ;-) Berte to tak, že objevila bezva stránky a honem honem chtěla taky přispět...vždyť je to mladá holka :-(

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Verulinko, mám pochyby, že by jsi těch 11 receptů co si sem dnes dala, taky dnes vařila:-? O tohle, strkat sem recepty jeden za druhým vůbec nejde, jde o to je vyfotit a každý vidí, že jsi to dělala a pak se můžou ptát na to, co jim není jasné a autor receptu může spolehlivě odpovídat. Už chápeš:-? Jinak tomu, že jsi šikovná a ráda vaříš, tomu věřím;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: pirohy s masem masove pirohy pirohy s masem recept pirozky s masem ruské pirohy pirožky s mletým masem těsto na pirohy recept na pirohy s masem masové pirohy recept ruské pirožky recept na ruské pirožky prave ruske pirohy pecene pirohy masové pirožky pirohy polské pirohy ruské masové pirohy pirohy z listoveho testa pyrohy s mletým masem ruské pirohy recept

Zapomněl/a jsem heslo