Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota9 520 kJ / 2 275 kcal
Bílkoviny78,44 g
Tuky112,73 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol537 mg
Sodík217 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy229,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Karolína

8. 11. 2015 12:12

Já dělávám pravé ruské pirohy. Když Rus zavzpomíná na „piroh od babičky“ (пирог от бабушки), velmi často se jedná o pirožky se zelím. Tradiční náplň připravená z hlávkového zelí a mrkve je tak vyvážená, že nepotřebuje jakékoliv jiné úpravy.
Z druhé půlky těsta pak dělávám slaný závin plněný zelím a mrkví, lze i variace z mletého masa. Recept je zde :-)http://makova-panenka.cz/recepty/upeceme-prave-rus...

SeMiSss

17. 6. 2012 19:44

právě jsem dodělala :D je to výborný :D rodinka si pošmákla a to je to nejdůležitější;-)

Kykydee

10. 6. 2012 09:52

Porada:
Určitě vyzkouším a dám vědět, a moc děkuji:-)):-K

Porada

9. 6. 2012 19:24

Kykydee - jogurtové těsto:Použité suroviny receptu Universální jogurtové těsto:
400 g hl. mouky | 1 hera | 150 ml bílého jogurtu
Postup přípravy receptu Universální jogurtové těsto:
Z hladké mouky, hery a bílého jogurtu zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu odležet.
Těsto lze použít na pizzu, slaný koláč nebo na jablečný závin.
Listové kupuji.Na kynuté přidávám odkaz.
Až upečete,tak se pochlubte, držím :yes:http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=20878

Kykydee

9. 6. 2012 18:32

Porada:
Já jen reaguji na předpis, opravdu si legraci nedělám.;-(
tak je mi líto, jestli to tak vypadá. Nejsem v pečení úplně zběhlá a tak nevím co se stane když dám do těsta 12% smetanu místo 30%, možná nic, ale proč riskovat nezdar?
Každopádně uvítám Váš recept na těsto na pirožky:yes:

Porada

9. 6. 2012 18:14

Kykydee- v tom Vám asi neporadím,já smetanu do těsta nepoužívám.V těstech, která jsem uvedl není nutná a v carském Rusku a v pozdějším SSSR, ani dnes se v Rusku nepoužívá. Jinak jsem kouknul do lednice a kelímky mají 200g, krabičky 250 - 500.
Ale myslím, že si děláte legraci.:-)):-)):-D:-p

Kykydee

9. 6. 2012 16:42

Porada:
děkuji za radu, ale ještě by mne zajímalo, co se skrývá pod pojmem kelímek smetany, kelímek 200 nebo 250ml?? 12% smetana na vaření nebo vysokoprocentní ke šlehání, nechci rýpat, ale nemám s tímto zkušenost. :-8

Porada

5. 6. 2012 16:19

Kykydee - já dělám pirohy z kynutého,listového nebo jogurtového těsta.Kynuté a jogurtové peču cca 20 minut při 180 stupních, listové do zlatova. Vše potírám rozšlehaným vejcem.
Náplně - mleté maso,houbová,z hlávkového zelí,z jater, rybí atd. Je jich mnoho a to jsou jen ty slané k polévkám. Pak jsou ty sladké nebo svatební. Ale to vše najdete v Ruské kuchyni, tady se to nedá vypisovat.:-8
Ruská kuchyně je úžasná,třeba bliny s kaviárem a samozřejmě vodka, to je k po.... Nedá se to popsat;-)

Kykydee

5. 6. 2012 15:24

Zkoušel někdo pirohy péct i s jinou plnkou? Například šunka, sýr nebo niva, špenát apod?
Ještě bych potřebovala vědět na kolik stupňů mám péct, pirohy jsem zkoušela již několikrát a bohužel se většinou zadařily "kameňáky" :-O

pbarva

13. 3. 2012 14:32

Dlouho jsem se odhodlával udělat pirohy, ale tento recept mne zaujal, dnes jsem ho udělal a zařadím ho do pravidelného jídelníčku, výborný recept a je mi jedno, jestli je z časopisu nebo z maminčiny kuchařky, Verulinko, pozdravuj mamču a děkuji za recept.

Andula

4. 2. 2012 14:11

Mam za to, ze opisovani receptu je tu normalne...;-) Proc by ta holka nemohla dat sem recept, ktery neuvarila, to snad neni podminka, ne???

eva hubova

10. 2. 2011 21:46

Pirohy byly moc dobré:-ppřidala jsem stroužek česneku,foto a:yes:+2

michaela

6. 2. 2011 14:23

už od rana robim pirohy,,kokso.ale bude to coolaobed bude asi tak okolo 15 tej...he he

zizala

30. 5. 2010 19:50

No a co? Každý máme recepty odněkud...Málokdo dokáže vymyslet zbrusu nový recept. A že je chtěla dát najednou...takových tu bylo ;-) Berte to tak, že objevila bezva stránky a honem honem chtěla taky přispět...vždyť je to mladá holka :-(

Bibinka

30. 5. 2010 18:01

Verulinko, mám pochyby, že by jsi těch 11 receptů co si sem dnes dala, taky dnes vařila:-? O tohle, strkat sem recepty jeden za druhým vůbec nejde, jde o to je vyfotit a každý vidí, že jsi to dělala a pak se můžou ptát na to, co jim není jasné a autor receptu může spolehlivě odpovídat. Už chápeš:-? Jinak tomu, že jsi šikovná a ráda vaříš, tomu věřím;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: pirohy s masem masove pirohy pirohy s masem recept pirozky s masem ruské pirohy pirožky s mletým masem těsto na pirohy recept na pirohy s masem masové pirohy recept prave ruske pirohy ruské pirožky recept na ruské pirožky pirohy pecene pirohy masové pirožky pirohy recept polské pirohy ruské masové pirohy pirohy z listoveho testa recept na masové pirohy

Suroviny: maso mleté, mouka polohrubá, prášek do pečiva, žampióny, máslo, cibule, smetana, žloutek, pepř, sůl, paprika sušená sladká

TopRecepty.cz

Pirohy s mletým masem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pz74