Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Upečený plát na roládu můžete naplnit různými sladkými náplněmi - od džemu po různé máslové nebo tvarohové krémy. Záleží jen na vašich dovednostech a chuti strávníků. Zdánlivě až primitivní úkol má přesto svá úskalí.

Aby náplně nebylo málo nebo naopak moc, aby nevytékala ven nebo aby roláda neměla uvnitř dutinu - to všechno je důležité, abyste mohli servírovat krásný a chutný moučník, na který se chuťové buňky třesou. Naprostým základem přesto zůstává upéct pružný korpus na roládu.

Jak plnit a stočit piškotovou roládu

Plnění a stáčení rolády se řídí pár jednoduchými pravidly:

Začátečníky jistě povzbudí videorecept, který ukazuje, jak připravit 2 jednoduché piškotové rolády:

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli