Jak naplnit a srolovat upečenou piškotovou roládu? S námi to zvládnete jako nic
Upečený plát na roládu můžete naplnit různými sladkými náplněmi - od džemu po různé máslové nebo tvarohové krémy. Záleží jen na vašich dovednostech a chuti strávníků. Zdánlivě až primitivní úkol má přesto svá úskalí.
Aby náplně nebylo málo nebo naopak moc, aby nevytékala ven nebo aby roláda neměla uvnitř dutinu - to všechno je důležité, abyste mohli servírovat krásný a chutný moučník, na který se chuťové buňky třesou. Naprostým základem přesto zůstává upéct pružný korpus na roládu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak plnit a stočit piškotovou roládu
Plnění a stáčení rolády se řídí pár jednoduchými pravidly:
- Roládu můžete naplnit nejrůznějšími krémy, džemy nebo šlehačkou s ovocem.
- Náplně nedávejte mnoho (nejvíc na okraj, který bude tvořit "oko" rolády) a končete asi 3–4 cm od okraje plátu. Zatočením se náplň posouvá a lezla by ven.
- Naplněnou roládu stočte pomocí papíru tak, aby její střed nezůstal dutý. Správné stočení rolády je při její přípravě opravdu stěžejní.
- Nechte moučník ztuhnout v chladnu (v lednici), poté ho ozdobte a krém na roládě pořádně uhlaďte.
- Pokud budete toužit po změně, zkuste originální slanou roládu.
- Nepodařilo se? Zkuste přijít na to, jakou chybu jste při přípravě rolády udělali a jak se jí příště vyvarovat.
Začátečníky jistě povzbudí videorecept, který ukazuje, jak připravit 2 jednoduché piškotové rolády:
Komentáře