Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak uhladit krém na roládě? Pomůže nám plastová páska
Zdroj: Iva Jechová

Roláda se připravuje z různých těst, ale nejčastěji z těsta piškotového. Po naplnění marmeládou, krémem nebo šlehačkou se zavine do tvaru svitku a na povrchu se potře krémem do dekoru kůry nebo do hladka.

Rolády s krémem, které neumíme uhladit, stačí posypat kokosem, oříšky nebo strouhanou čokoládou a všechny nerovnosti zmizí. Co když je ale nechceme ničím posypat? Poradíme vám, jak vytvořit hladký povrch rolády.

Jak uhladit krém na roládě

Upečenou roládu potřeme krémem, ale část krému (třetinu) si necháme stranou:

  • Plastovou láhev o objemu 1,5–2 litry přeřízneme napůl a z poloviny ustřihneme kroužek, široký asi 5 cm. Kroužek rozstřihneme a tím vznikne pásek.
  • Roládu pomocí širokého nože potřeme krémem (část si opět odložíme na ozdobení) a pak ji na podnosu umístíme kolmo k sobě.
  • Pásek natáhneme do tvaru otevřeného U. Přiložíme ho k okraji rolády, trochu stočíme, aby kopíroval její povrch a pomalu táhneme po krému.
  • Krém se hezky uhladí - pokud ne, postup můžeme opakovat, dokud se dílo nezdaří. Ozdobíme růžičkami ze zbylého krému a libovolnými dekoracemi.

Roláda je snadný a rychlý moučník. Pokud si přesto ještě nevěříte, podívejte se na naše video, ve kterém vám ukážeme, jak si připravit dvě výborné rolády:

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více