Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omrzely vás klasické nakládané okurky? Zpracujte úrodu ze zahrádky tentokrát v americkém stylu. Okurky nakrájené na plátky lépe pojmou veškerou chuť nálevu a přidané chilli koření jim dodá jemný říz.

Na amerických okurkách si můžete pochutnat samostatně, ale výtečně doplní různá jídla, vyzkoušejte je třeba ke grilovanému masu. Pikantní okurky najdete typicky také v hot dogu či burgeru, ale nebojte se je použít i k naprosté klasice, jako je česká sekaná.

Jak připravit americké okurky

Na americké okurky využijte především přezrálé a přerostlé okurky. Z následujícího receptu připravíte přibližně 11 skleniček.

Na přípravu okurek budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve nakrájejte všechny okurky na kolečka. Dále k nim přimíchejte také na kolečka nakrájenou cibuli. Směs osolte a nechte 2 hodiny odstát.
  2. V hrnci smíchejte všechny suroviny na nálev a svařte.
  3. Jelikož okurky pustí vodu, vymačkejte ji a odlijte zvlášť. Poté okurky zalijte převařeným nálevem.
  4. Americké okurky narovnejte do čistých skleniček, důkladně otřete hrdlo a pevně zavíčkujte.
  5. Na závěr okurky sterilujte přibližně 20 minut při 70 °C.

Pojďte si připravit americké okurky s pomocí rychlého videonávodu, se kterým je zvládnou uvařit i naprostí začátečníci v kuchyni. Tyto okurky se vám budou skvěle hodit nejen ke grilovanému masu, ale také k šunkoflekům či francouzským bramborám.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli