Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Indický chleba zvaný naan vypadá ve skutečnosti jako placky, které jsou připravované z kynutého těsta. Tato specialita je jedním z pilířů orientální kuchyně a podávají se téměř ke každému pokrmu. Připravte si je s námi.

Indická kuchyně roste na popularitě a její specifické a nezaměnitelné pokrmy miluje stále více lidí. Indické placky naan se servírují k pikantním pokrmům či kari omáčkám, jíst je však můžete i samostatně potřené česnekem.

Jak připravit placky naan

Indické placky naan nejsou vůbec těžké na přípravu, hravě je zvládnou i začátečníci v kuchyni. Recept je navíc hrníčkový, tudíž není potřeba suroviny vážit.

Na přípravu 3 kusů placek budete potřebovat tyto suroviny

  1. Do misky nejprve nasypte droždí a cukr, dále přidejte 2 lžíce vlažné vody a nechte 30 minut aktivovat.
  2. Dále prosejte mouku do mísysmíchejte s rozpuštěným máslem, solí, jogurtem, zbytkem vody a aktivovaným droždím. 
  3. Ze surovin vypracujte ručně nebo v robotovi hladké a nelepivé těsto.
  4. Mísu s těstem přikryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici 2 hodiny kynout.
  5. Po dokynutí těsta rozehřejte troubu na 250 °C.
  6. Těsto rozdělte na 3 díly (případně i více) a z každého dílu vyválejte tenkou placku, kterou uložíte na plech vyložený pečícím papírem. Placky nezapomeňte propíchat vidličkou.
  7. Připravené placky pečte v troubě 3–5 minut. Po upečení je potřete máslem a přikryjte utěrkou.

Máte-li chuť na cizokrajnou kuchyni, tak právě ta indická je skvělou volbou. Většina pokrmů je velmi specifická s kořeněnou chutí, ke které se hodí jemné chlebové placky naan. Napište nám do komentáře, jak se vám placky povedly.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky