Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický ruský boršč

Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.

Hodnocení receptu je 5,0 (62×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 175 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 145 min bez doby odležení

175 min (30 min příprava + 145 min tepelná úprava, bez doby odležení)

31. 5. 2011 20:36

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 260 kJ / 779 kcal
Bílkoviny84,79 g
Tuky6,76 g
Vláknina26,16 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř, kopr, petržel, sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vlad.ilcisin

25. 6. 2024 10:29

Ivisveragin: česnek určitě patří do boršče , ale až na konci . Víte vůbec že boršč se dělí na červený , zelený , a studený ?

vlad.ilcisin

25. 6. 2024 09:26

dastin01@seznam.cz: Ruský boršč neexistuje ! To že budete dělat pizzu v Česku ne znamená že je to Česká kuchyně !

vlad.ilcisin

25. 6. 2024 09:24

Tonja: Rus může vyprávět o ščjach v žádném případě o boršči ! Ruský boršč neexistuje ! Můžete říct kdo je Rus a kde žijí ? Protože Rossijska Federace má 85 subjektů federace ale mezi nimi není ani jeden subjekt Federace který se nazývá Ruský !

Ivisveragin

25. 6. 2024 08:30

dastin01@seznam.cz: do borcšče patři česnek...nevím kde to někdo našel...

ILCHYSHYN

6. 10. 2022 12:37

Recept je dobrej ale boršč není Ruský i nikdy in ne byl . Protože Ruský jazyk ne zná slovo boršč

ILCHYSHYN

6. 10. 2022 12:28

dastin01@seznam.cz: Ruský boršč není. Tak o pravém Ruskem boršči lze polemizovat . Česnek do bošce patří ale až nakonec

Buchyna Buchyna

23. 4. 2021 12:16

Lenunka: Omlouvám se, s pirožky:-D

Buchyna Buchyna

23. 4. 2021 12:15

Lenunka: Skvělý nápad s těmi briošky:yes:

Tonja

17. 2. 2021 23:22

Jeden z Rusů, žijících už léta v Brně, říká, že nejde definovat či vyjmenovat, co do boršče patří. Co však určitě do žádného boršče nepatří, je kukuřice.

Eja57 Eja57

16. 1. 2021 17:14

RobertM: přední, klidně i klizku

RobertM

16. 1. 2021 16:58

Která část hovězího, prosím?

mifka mifka

17. 6. 2020 16:09

:-K:-K moc dekuji za recept manzel si pochutnal

Durdas

26. 5. 2020 13:06

Moc nám chutnalo. Doporučuji vyzkušet!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 11. 2019 14:23

dastin01@seznam.cz: Česnek ano, dávám ihned k masu, aby ho trošku ochutilo. Pak vyberu a dál už v boršči zůstane jenom to ochucené maso. Pepř dávám o hodně víc! Mám velmi podobný recept , ale vše se jenom krájí nadrobno! Je velmi dobrý!

Mizera Mizera

30. 11. 2019 10:19

dastin01@seznam.cz: přidávám i kousek kys. zelí

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: boršč s červenou řepou ruský boršč s červenou řepou boršč recepty polévka boršč bořšč recept na polévku boršč borst pravý ruský boršč boršč recept recepty boršt recept na pravý ruský boršč polévka boršč recept červená řepa polévka boršč recepty polévky boršč vaříme boršč recept borsc jak se vaří boršč pravý ruský boršč recept pravy boršč s červenou řepou borst recept

Suroviny: zelí, brambory, maso hovězí s kostí, řepa červená, pepř černý, bobkový list, cibule, protlak rajčatový, mrkev, česnek

TopRecepty.cz

Klasický ruský boršč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAVX