Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický ruský boršč

Boršč je oblíbená polévka, která může v každé krajině chutnat jinak. Společné mívají maso, zelí a červenou řepu. Ten ruský je z masa hovězího a postup tohoto receptu je tak podrobný, že ho zvládne i méně zkušený kuchař.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

31. 5. 2011 19:36

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 260 kJ / 779 kcal
Bílkoviny84,79 g
Tuky6,76 g
Vláknina26,16 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 478 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy84,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Podle chuti můžete přidat: mletý černý pepř, kopr, petržel, sůl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Buchyna

23. 4. 2021 11:16

Lenunka: Omlouvám se, s pirožky:-D

Buchyna

23. 4. 2021 11:15

Lenunka: Skvělý nápad s těmi briošky:yes:

Tonja

17. 2. 2021 22:22

Jeden z Rusů, žijících už léta v Brně, říká, že nejde definovat či vyjmenovat, co do boršče patří. Co však určitě do žádného boršče nepatří, je kukuřice.

Eja57

16. 1. 2021 16:14

RobertM: přední, klidně i klizku

RobertM

16. 1. 2021 15:58

Která část hovězího, prosím?

mifka

17. 6. 2020 15:09

:-K:-K moc dekuji za recept manzel si pochutnal

Durdas

26. 5. 2020 12:06

Moc nám chutnalo. Doporučuji vyzkušet!

Veronika.Hrozna

30. 11. 2019 13:23

dastin01@seznam.cz: Česnek ano, dávám ihned k masu, aby ho trošku ochutilo. Pak vyberu a dál už v boršči zůstane jenom to ochucené maso. Pepř dávám o hodně víc! Mám velmi podobný recept , ale vše se jenom krájí nadrobno! Je velmi dobrý!

Mizera

30. 11. 2019 09:19

dastin01@seznam.cz: přidávám i kousek kys. zelí

dastin01@seznam.cz

2. 4. 2019 11:59

Myslím,že pravý ruský boršč se dělá ze tří druhů masa - hovězí s kostí,vepřový bok,a pak podle chuti -skopové,uzené
nebo pikantní klobása.Do boršče nikdy nepatří česnek.Jinak souhlasím s receptem a pokud jej vyzkoušíte jak jsem
uvedl přeji dobrou chuť.

Tatiana

7. 11. 2017 17:50

Konečně je správný recept , předpokládám že Natalie má recept od maminky. Vždy jsem četla recepty a divila se kde k nim přišlí. Kdo ještě nevyzkoušel vzhůru do vaření. :yes:

Lenunka

27. 5. 2017 18:18

dnes jsem vařila, super, dovoluji si přidat bod a foto:-):-K:yes:
podávala jsem s domácími pirožkami:
https://www.toprecepty.cz/recept/52686-pirozky-se-...

Caroll

20. 2. 2017 12:20

:yes: Zkusila jsem ho uvařit o víkendu a povedl se. Naprosto skvělý a chválím recept.

pajahonc

29. 2. 2016 12:35

:yes:poprvé, asi nejlepší recept na pravý boršč

Gregor

31. 1. 2016 14:38

Velmi dobry boršč. Bylo ho 5Litrů nezbylo nic . :yes::-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: boršč s červenou řepou ruský boršč s červenou řepou boršč recepty polévka boršč bořšč recept na polévku boršč borst pravý ruský boršč boršč recept recepty boršt recept na pravý ruský boršč polévka boršč recept červená řepa polévka boršč recepty polévky boršč vaříme boršč recept borsc jak se vaří boršč pravý ruský boršč recept pravy boršč s červenou řepou borst recept

Suroviny: zelí, brambory, maso hovězí s kostí, řepa červená, pepř černý, bobkový list, cibule, protlak rajský, mrkev, česnek

TopRecepty.cz

Klasický ruský boršč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oAVX