Jak připravit mátový sirup? Pouze ze 3 surovin vyrobíte skvělé letní osvěžení
Máta je nejvíce rozšířená bylinka, která se objevuje snad v každé zahrádce. Má příjemně mentolovou vůní i chuť a pro naše tělo je blahodárná. Nejenom, že z ní připravíte lahodný čaj, lístečky lze přidávat i do vody k osvěžení.
Máta je v kuchyni velmi oblíbenou bylinkou, používá se především do nápojů k osvěžení, do koktejlů, slouží ale i jako ozdoba na dezertech. Dodat však umí báječnou chuť i moučníkům či zmrzlině. Pestré využití má také domácí mátový sirup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit mátový sirup
Zpracujte svoji úrodu bylinky na báječný mátový sirup, který se hodí do nápojů k osvěžení, ale i na palačinky či do smoothie:
Na jednu dávku sirupu budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve svařte vodu s třtinovým cukrem na hustý, tmavý sirup.
- Dále do sirupu nasypte nadrobno nakrájené čerstvé mátové lístky a nechte krátce přejít varem.
- Sirup odstavte, přiklopte pokličkou a ponechte 1 hodinu macerovat.
- Po uplynutí doby sirup přeceďte přes plátýnko do připravených čistých lahví a uskladněte v chladu.
Komentáře