Levandulovo - mátový sirup

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zavařeniny 14 názorů

Suroviny

1 l vody
1 kg krystalový cukr
2 kávové lžičky kyseliny citronové
10 květů levandule
hrst listů máty
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, cukor privedieme do varu, pridáme kyselinu citrónovú a umytú, odkvapkanú levanduľu a mätu. Vypneme zdroj tepla, prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť.

  2. Potom scedíme, dáme do pohárov s viečkom a držíme v chladničke - na krátku spotrebu.

  3. Je možné sterilizovať.

Poznámka

Samotný levanduľový sirup bol pre nás dosť "voňavý", preto som skúsila tento miešaný. Tiež som trochu zmenila technológiu prípravy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Levandulovo - mátový sirup

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

  • Hella Hella

    Bezva recept, hned zítra vyzkouším. Jen připomínám, že máta je nejaromatičtější těsně před rozkvětem. Jinak + 8 :yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezy vypadající sirup:-K+6:yes:

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Magdalenko, děkuji za vysvětlení o "nejedovatosti" levandule. Jak říkám já jí mám moc ráda, proti molům jí také používám.:-)
    Špagetko, já neřekla nic jistého, jen to byla moje špatná domněnka, že není k jídlu, toť vše. ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Nie každému vyhovuje tá voňavá chuť - ale mne to pripomína tie "liečivé" cukríky...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    :yes: To musí být lahoda...:-p

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Špagi, nie - nepestujem šalviu, teda zatiaľ...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Majdi a trochu šalvěje prosím, tos v šuplíku přehlídla:-/ - dělám si legraci,dělali jsme totéž a i se špetkou šalvěje ;-);-), jinak levanduli mám i na balkoně a využívám ji i při aromaterpii - takže Pavlína (neregistrovaný/á) - nevím, kdes slyšela o jedovatosti, ale buď v klidu ;-);-);-) - jasně že se to nesmí přehánět, ale to s žádnou bylinkou.
    Jo bodík :-D:-K:yes:

    Odpovědět

  • teodorka teodorka

    Jedovatá není, dávám ji i do bylinkového másla :yes::-*

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Pavlína, levanduľa nie je jedovatá, je súčasťou napr. aj provensálskeho korenia. V našich končinách jej upotrebenie v kuchyni nie je tak časté. Ale je možné použiť ju v cukrárenských výrobkoch - zákusky, zmrzlina, sirup som skúšala dať aj do vodky...Inak, najviac sa uplatňuje v kozmetickom priemysle, súčasť vonných olejov, čajových zmesí - ukľudňuje. Mole ju nemajú radi - voňavé vankúšiky dávame do skrine.

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Nooo, levanduli zbožňuji - tedy, její vůni, mohla bych mít od aviváže počínaje po parfém konče. Jen si neumím předsavit, že bych jí pozřela. Je vůbec vhodná k jídlu, není dokonce jedovatá? :-S

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    voňavý bude:-8 před spaním ideální..pro dobrý spánek a krásné sny:-8:-K:-*
    za to dávám bodík:-);-):yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    To je velmi zajímvý sirup;-)+1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: levandulovo mátový sirup sirup ze šalvěje mátový sirup šalvěj sirup recept sirup ze šalvěje recept recept na sirup ze šalvěje levandulo matovy sirup mátový sirup recept mátový sirup top recepty šalvěj sirup je levandule jedovata mátový sirup za tepla levandulovo medunkový sirup sirup z šalveje recept na šalvějový sirup šalvějový sirup recept recepty z levandule levandule jedovata matový sirup s levanduli sirup z máty recept

Zapomněl/a jsem heslo