Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchty na plech patří mezi oblíbené moučníky, které se pyšní snadnou přípravou. Péct je můžete prakticky s jakýmkoli ovocem nebo je lze doplnit pudinkovým krémem, tvarohem, povidly či marmeládou.

Sytě oranžové meruňky začínají dozrávat na stromech a lákají k ochutnání. Velkou úrodu sladkých plodů lze využít k zavaření jako kompot, k výrobě marmelády a nebo také k upečení sladkého moučníku. Inspirujte se tímto snadným receptem.

Jak upéct meruňkové kostky

Meruňkové kostky mají dokonale nadýchané těsto, které je doplněné svěžím krémem. Báječně se hodí k šálku voňavé kávy.
Na jeden plech moučníku budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Dále připravte těsto smícháním všech surovin.
  2. Těsto nalijte na předem vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby péct asi na 25 minut. Pomocí špejle vyzkoušejte, zda je těsto dostatečně upečené. Poté ho nechte vychladnout.
  3. Nyní vyšlehejte do hladka všechny suroviny na náplň a tímto krémem potřete vychladlý korpus.
  4. Meruňkový kompot sceďte a šťávu si uchovejte. Okapané meruňky rozložte na tvarohovou náplň.
  5. Dále připravte polevu ze šťávy z kompotu, kterou doplníte vodou do 0,5 litru. Polovinu tekutiny vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Ve druhé polovině rozmíchejte vanilkový pudink i moučkový cukr a vlijte do zbývající šťávy. Provařujte zhruba 2 minuty do zhoustnutí.
  6. Polevu nechte za občasného promíchání zchladnout a ještě vlažnou ji nalijte na buchtu. Poté moučník dejte do lednice a nechte vychladit.

Meruňky patří mezi oblíbené druhy letního ovoce a připravit s nimi můžete mnoho lahodných moučníků. Meruňkové kostky jsou navíc vzhledově lákavé a pohostíte s nimi jakoukoli návštěvu. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.

Dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli