Jak připravit meruňkové kostky? Tato lahoda na plechu chutná naprosto famózně
Buchty na plech patří mezi oblíbené moučníky, které se pyšní snadnou přípravou. Péct je můžete prakticky s jakýmkoli ovocem nebo je lze doplnit pudinkovým krémem, tvarohem, povidly či marmeládou.
Sytě oranžové meruňky začínají dozrávat na stromech a lákají k ochutnání. Velkou úrodu sladkých plodů lze využít k zavaření jako kompot, k výrobě marmelády a nebo také k upečení sladkého moučníku. Inspirujte se tímto snadným receptem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct meruňkové kostky
- Nejprve předehřejte troubu na 180 °C. Dále připravte těsto smícháním všech surovin.
- Těsto nalijte na předem vymazaný a vysypaný plech a vložte do trouby péct asi na 25 minut. Pomocí špejle vyzkoušejte, zda je těsto dostatečně upečené. Poté ho nechte vychladnout.
- Nyní vyšlehejte do hladka všechny suroviny na náplň a tímto krémem potřete vychladlý korpus.
- Meruňkový kompot sceďte a šťávu si uchovejte. Okapané meruňky rozložte na tvarohovou náplň.
- Dále připravte polevu ze šťávy z kompotu, kterou doplníte vodou do 0,5 litru. Polovinu tekutiny vlijte do kastrůlku a přiveďte k varu. Ve druhé polovině rozmíchejte vanilkový pudink i moučkový cukr a vlijte do zbývající šťávy. Provařujte zhruba 2 minuty do zhoustnutí.
- Polevu nechte za občasného promíchání zchladnout a ještě vlažnou ji nalijte na buchtu. Poté moučník dejte do lednice a nechte vychladit.
Meruňky patří mezi oblíbené druhy letního ovoce a připravit s nimi můžete mnoho lahodných moučníků. Meruňkové kostky jsou navíc vzhledově lákavé a pohostíte s nimi jakoukoli návštěvu. Napište nám do komentáře, jak se vám povedly.
Dobrou chuť.
Komentáře