Jak udělat tvarohový dort s malinovou omáčkou? Báječně osvěží během letních dní
Nepečený tvarohový dort s malinami se skvěle hodí k posezení s přáteli nebo také na narozeninovou oslavu. Svěží tvarohová náplň báječně ladí s malinovou omáčkou a tento dezert si zaručeně zamiluje celá rodina.
Nepečené dezerty patří mezi nejoblíbenější letní pochoutky. Tyto nepečené dobroty sklízí úspěch především proto, že jsou osvěžující, lehké a snadné na přípravu. Nejčastěji se připravují ve formě dortů, řezů či vrstvených pohárů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohový dort s malinami
Nepečený tvarohový dort je vytvořený na sušenkovém základě, který se při ochutnávání příjemně rozplývá na jazyku. Dortík doplňuje jemná malinová omáčka.
K přípravě budete potřebovat kulatou formu o průměru 26 cm a následující suroviny:
- Nejprve dejte sušenky do mikrotenového sáčku a rozdrťte je pomocí válečku. Dále rozpusťte máslo a nechte vychladnout.
- Nadrcené sušenky smíchejte s máslem a propracujte do hmoty, kterou namačkáte pomocí sklenky či válečku do dortové formy.
- Do misky nalijte 4 lžíce studené vody a nechte nabobtnat želatinové plátky.
- Nyní dejte do mísy tvaroh, cukr, 4 lžíce pomerančové šťávy a nastrouhanou kůru z pomeranče, společně vše vyšlehejte do hladkého krému.
- Smetanu na vaření nalijte do rendlíku a přiveďte téměř k bodu varu, přidejte nabobtnalé plátky želatiny a promíchejte. Plátky se krásně rozpustí.
- Dále vyšlehejte smetanu ke šlehání do polotuha.
- Do tvarohového krému nyní přidejte vychladlou smetanu s rozpuštěnou želatinou, také vyšlehanou šlehačku a všechno společně prošlehejte. Na závěr zlehka vmíchejte maliny.
- Připraveným krémem naplňte dortovou formu se sušenkovým základem a odložte na noc do lednice.
- Omáčku připravte smícháním všech uvedených surovin a uložte ji také do lednice. Dort poté podávejte politý vychlazenou omáčkou.
Komentáře