Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvaroh je v podstatě nezralý sýr, má smetanovou chuť a tužší konzistenci. Obsahuje velké množství bílkovin a také vitamíny i minerály. Tvaroh se velmi často využívá do nepečených dezertů, do buchet i na pomazánky.

Tvaroh je velmi lehce stravitelný a báječně se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Vybírat můžeme z několika variant - od nízkotučných až po plnotučné tvarohy, případně ještě tvrdý tvaroh na strouhání, vždy v závislosti na tom, jaký pokrm zrovna připravujeme.

Pečené dezerty

Po tvarohu nejčastěji sáhneme tehdy, když se chystáme péct něco sladkého k odpolední kávě. Můžeme ho přidat do bábovky, palačinek i lívanců, je skvělý také jako náplň do moravských koláčů. Velmi často se využívá do nepečených dezertů.

Nepečené dezerty

Nepečené tvarohové dezerty jsou hotové doslova za pár minut a chutnají fantasticky. Připravit z tvarohu můžeme svěží chessecake, kávové tiramisu, bebe řezy a také zdravou svačinku pro děti např. pribiňák a tvaroh do skleničky s ovocem.

Tvarohové pomazánky

Pomazánky z tvarohu jsou skvělé jako vydatná večeře i jako pohoštění pro přátele. Na pomazánku volíme častěji polotučný tvaroh pro jeho krémovou konzistenci, zjemnit ho můžeme máslem, lučinou i ricottou a ochutit jakoukoli zeleninou.

Pojďte si připravit k odpolední kávě báječný kynutý tvarohový závin, na kterém si pochutná celá rodina. Co nejraději připravujete z tvarohu u vás doma? Inspirujte nás, budeme rádi za tipy do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více