Jak udělat pečenou hrušku? Tento dezert voní báječně skořicí a je téměř bez práce
Vrcholí sezóna jablek i hrušek, kterých je všude v zahradách dostatek, a nastal čas je proměnit v lahodné dezerty. Pečené hrušky skvěle ladí s jemným karamelem, se skořicí i s opraženými ořechy různých druhů.
Hrušky chutnají báječně ve všech podobách, ať už v čerstvém stavu či v pečených moučnících. Pečené hrušky s máslovým přelivem přivedou do vašeho domova příjemnou podzimní atmosféru. Překvapte rodinu tímto dokonalým dezertem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pečené hrušky
- Hrušku nejprve očistěte, oloupejte a po rozkrojení vydlabejte jádřinec.
- Obě poloviny hrušky pokapejte limetkovou šťávou.
- Smíchejte cukr se skořicí a v této směsi obalte obě půlky hrušky.
- Na polovinu hrušky přidejte oříšek (plátek) másla a obě poloviny k sobě přitiskněte. Vložte do alobalu a pevně uzavřete.
- Připravené hrušky vložte do předehřáté trouby na 180 °C a nechte péct po dobu 20–30 minut.
- Na posledních 5 minut hrušky odkryjte, zapněte gril a nechte je opéct.
Pojďte si připravit pečené hrušky s pomocí videonávodu. Polévat je můžete sladkým máslem a doplnit kopečkem domácí šlehačky či zakysanou smetanou. Napište nám do komentáře, jak vám chutnaly. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře