Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrcholí sezóna jablek i hrušek, kterých je všude v zahradách dostatek, a nastal čas je proměnit v lahodné dezerty. Pečené hrušky skvěle ladí s jemným karamelem, se skořicí i s opraženými ořechy různých druhů.

Hrušky chutnají báječně ve všech podobách, ať už v čerstvém stavu či v pečených moučnících. Pečené hrušky s máslovým přelivem přivedou do vašeho domova příjemnou podzimní atmosféru. Překvapte rodinu tímto dokonalým dezertem.

Jak připravit pečené hrušky

Pečená hruška je skvělá jako sladká tečka po víkendovém obědu. Tento dezert skvěle doplní kopeček šlehačky. Na přípravu budete potřebovat: 1 pevnou hrušku, 2 lžíce třtinového cukru, 1/2 limetky, 1 lžičku mleté skořice a oříšek másla.
  1. Hrušku nejprve očistěte, oloupejte a po rozkrojení vydlabejte jádřinec.
  2. Obě poloviny hrušky pokapejte limetkovou šťávou.
  3. Smíchejte cukr se skořicí a v této směsi obalte obě půlky hrušky.
  4. Na polovinu hrušky přidejte oříšek (plátek) másla a obě poloviny k sobě přitiskněte. Vložte do alobalu a pevně uzavřete.
  5. Připravené hrušky vložte do předehřáté trouby na 180 °C a nechte péct po dobu 20–30 minut.
  6. Na posledních 5 minut hrušky odkryjte, zapněte gril a nechte je opéct.

Pojďte si připravit pečené hrušky s pomocí videonávodu. Polévat je můžete sladkým máslem a doplnit kopečkem domácí šlehačky či zakysanou smetanou. Napište nám do komentáře, jak vám chutnaly. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky