Hruška pečená s ořechy, Nivou a brusinkami

Suroviny

hrušky
vlašské ořechy
Niva
brusinková marmeláda
máslo
citron nebo limetka

Postup přípravy receptu

  1. Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou Nivou v poměru cca 1:1.

  2. Hrušky zakápneme šťávou z citronu a na dno dáme malý kopeček brusinek. Naplníme směsí sýru a ořechů a vložíme do lehce máslem vymazaného pekáčku.

  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 st. a pečeme cca 10 - 15 minut do zlatova. Podáváme teplé, ozdobené malým kopečkem brusinek na listovém salátu, zakápnutým olejem a citronem.

Poznámka od kuchařky

Měla jsem hrušky už lehce měkké, tak jsem zapékala hned a byly akorát. Pokud jsou hrušky tvrdé, je lepší zapéct samotné asi deset minut a pak naplnit. Zapéct dalších asi 10 až 15 minut. Ořechy jsem lehce pomačkala v hmoždíři, bylo to hned a rychle. Hrušky je dobré zespodu lehce seříznout. Budou pěkně stát a nebudou se naklánět.

Komentáře k receptu Hruška pečená s ořechy, Nivou a brusinkami

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Velmi doporučuji:-! Kombinace grilovaná hruška + modrý sýr je nebe v ústech...Jak je vidět na fotce, jsou podle mne chuťově lepší odrůdy hrušek s hnědou slupkou, komu se zdá Niva příliš intenzivní, tak gorgonzola je skvělá volba...
    ( U nás crostini ( opečená bagetka) s grilovanou hruškou, modrým sýrem a ochucené dle špajzky kapkou ochuceného balzamika a třeba ještě kouskem čerstvého fíku nesmí chybět na žádném posezení...)

    Odpovědět