

Hruška pečená s ořechy, Nivou a brusinkami
Suroviny
- hrušky
- vlašské ořechy
- Niva
- brusinková marmeláda
- máslo
- citron nebo limetka
Postup přípravy receptu
Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou Nivou v poměru cca 1:1.
Hrušky zakápneme šťávou z citronu a na dno dáme malý kopeček brusinek. Naplníme směsí sýru a ořechů a vložíme do lehce máslem vymazaného pekáčku.
Vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 st. a pečeme cca 10 - 15 minut do zlatova. Podáváme teplé, ozdobené malým kopečkem brusinek na listovém salátu, zakápnutým olejem a citronem.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem hrušky už lehce měkké, tak jsem zapékala hned a byly akorát. Pokud jsou hrušky tvrdé, je lepší zapéct samotné asi deset minut a pak naplnit. Zapéct dalších asi 10 až 15 minut. Ořechy jsem lehce pomačkala v hmoždíři, bylo to hned a rychle. Hrušky je dobré zespodu lehce seříznout. Budou pěkně stát a nebudou se naklánět.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hruška pečená s ořechy, Nivou a brusinkami
-
Velmi doporučuji
Kombinace grilovaná hruška + modrý sýr je nebe v ústech...Jak je vidět na fotce, jsou podle mne chuťově lepší odrůdy hrušek s hnědou slupkou, komu se zdá Niva příliš intenzivní, tak gorgonzola je skvělá volba...
( U nás crostini ( opečená bagetka) s grilovanou hruškou, modrým sýrem a ochucené dle špajzky kapkou ochuceného balzamika a třeba ještě kouskem čerstvého fíku nesmí chybět na žádném posezení...)