Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkové koření je k dostání v každém větším obchůdku, pokud ale plánujete péct perníčky ve velkém množství, určitě se vám bude hodit recept na domácí koření do perníku, které vyjde o poznání levněji.

Bez perníkového koření se při přípravě perníčků, litých perníků nebo například perníkových muffinů jen stěží obejdete. Ponořte se s námi do tajů tohoto koření a zjistěte, co vše může obsahovat a jak si ho můžete sami velmi snadno namíchat.

Co vše obsahuje perníkové koření

Koření do perníku může obsahovat mnoho různého koření - v jeho základu najdete skořici, mletý zázvor, nové koření, hřebíček, muškátový oříšek a mletý pepř. Dále lze přidat kardamom, badyán, koriandr, fenykl. Některé druhy perníkového koření jsou také obohaceny o citronovou nebo pomerančovou kůru.

Jak připravit domácí perníkové koření

Na základní verzi perníkového koření si připravte 2 lžíce skořice, 2 lžíce mletého zázvoru, 2 lžíce nového koření, 1 lžíci mletého hřebíčku, 1 lžíci mletého muškátového oříšku a špetku mletého černého pepře. Všechno koření je potřeba rozemlít v mlýnku do dokonale jemného prášku; použít však můžete i hmoždíř. Hotovou směs pak skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Mícháte si domácí perníkové koření? Pokud ano, budeme rádi za vaše tipy a postřehy, o které se můžete s ostatními podělit v komentářích pod článkem. A v případě, že vás honí mlsná, můžete si upéct perníčky, které jsou hned měkké, podle videonávodu z naší dílny. Přejeme mnoho úspěchů v kuchyni.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli