Jak připravit rizoto s vepřovým masem? Jednoduchý oběd chutná celé rodině
Rizoto s vepřovým masem patří mezi stálice českého jídelníčku. Výhodou oblíbeného "českého rizota" je jednoduchá příprava, konkrétní ingredience můžete měnit podle svých zásob v lednici. Tento snadný pokrm si zamiluje celá rodina.
Rizoto se zeleninou a vepřovým masem zvládne doslova každý. Je skvělé jako rychlý oběd či večeře a nasytíte jím celou rodinu. Kombinace zeleniny s kořeněným masem doplňuje jemnou rýži a povrch rizota stačí posypat strouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit rizoto s vepřovým masem
- Nejprve nakrájejte maso na menší kousky a smíchejte je s grilovacím kořením, solí a pepřem.
- Dále oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, poté ji osmahněte na 1 lžíci oleje. K cibuli dále přidejte kousky masa a orestujte je.
- Jakmile se maso zatáhne, přidejte 1 lžíci oleje, sáček mražené zeleniny a mletou papriku. Pokračujte v restování a po 5 minutách směs podlijte vodou. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte vše dusit asi 20 minut.
- Troubu předehřejte na 180 °C a mezitím si nastrouhejte najemno sýr.
- Dále důkladně propláchněte rýži a orestujte ji na 1 lžíci másla. Do rýže přilijte 4 hrnky vody, osolte a přikryjte hrnec pokličkou, poté ho vložte do trouby. Pečte 15–20 minut.
- Hotovou rýži smíchejte s masovou směsí a rizoto podávejte na talíři, posypané strouhaným sýrem.
Pojďte si připravit s pomocí rychlého videonávodu lahodné rizoto s vepřovým masem, hotové je během krátké chvíle a zasytí celou rodinu. Výsledné rizoto je jemné a šťavnaté, zaručeně s ním sklidíte velkou chválu.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře