Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s vepřovým masem patří mezi stálice českého jídelníčku. Výhodou oblíbeného "českého rizota" je jednoduchá příprava, konkrétní ingredience můžete měnit podle svých zásob v lednici. Tento snadný pokrm si zamiluje celá rodina.

Rizoto se zeleninou a vepřovým masem zvládne doslova každý. Je skvělé jako rychlý oběd či večeře a nasytíte jím celou rodinu. Kombinace zeleniny s kořeněným masem doplňuje jemnou rýži a povrch rizota stačí posypat strouhaným sýrem.

Jak uvařit rizoto s vepřovým masem

Rizoto s vepřovým masem je snadné na přípravu a zvládne ho i naprostý začátečník. V tomto receptu můžete rýži připravit v troubě. 
Na tři porce rizota budete potřebovat tyto suroviny: 250 g vepřové pečeně, 400 g mražené zeleniny, 1 lžíci mleté červené papriky, 1 cibuli, 1 lžičku grilovacího koření, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce oleje, 100 ml vody a 100 g eidamu v celku. 

  1. Nejprve nakrájejte maso na menší kousky a smíchejte je s grilovacím kořením, solí a pepřem.
  2. Dále oloupejte a nakrájejte cibuli nadrobno, poté ji osmahněte na 1 lžíci oleje. K cibuli dále přidejte kousky masa a orestujte je.
  3. Jakmile se maso zatáhne, přidejte 1 lžíci oleje, sáček mražené zeleniny a mletou papriku. Pokračujte v restování a po 5 minutách směs podlijte vodou. Přikryjte hrnec pokličkou a nechte vše dusit asi 20 minut.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C a mezitím si nastrouhejte najemno sýr.
  5. Dále důkladně propláchněte rýži a orestujte ji na 1 lžíci másla. Do rýže přilijte 4 hrnky vody, osolte a přikryjte hrnec pokličkou, poté ho vložte do trouby. Pečte 15–20 minut.
  6. Hotovou rýži smíchejte s masovou směsí a rizoto podávejte na talíři, posypané strouhaným sýrem.

Pojďte si připravit s pomocí rychlého videonávodu lahodné rizoto s vepřovým masem, hotové je během krátké chvíle a zasytí celou rodinu. Výsledné rizoto je jemné a šťavnaté, zaručeně s ním sklidíte velkou chválu.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli