Sušený mletý zázvor v kuchyni: Můžete ho použít nasladko i naslano
Zázvor je léčivá bylina, ze které zpracováváme její hlízovité oddenky. Je známá pro své léčivé účinky při boji s nachlazením, ale velmi často je využívána také v kuchyni. Pojďme se nyní podívat na využití sušeného mletého zázvoru.
Sušený mletý zázvor je původně exotické koření, které se do Evropy dostalo už v době starověkého Řecka a Říma. Mletý zázvor je hojně používán v asijské a indické kuchyni. Má výraznou pryskyřičnou vůni a lehce štiplavou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak používat sušený mletý zázvor
Pro svou exotickou a nevšední chuť je vyhledávaným a univerzálním kořením.
- V Evropě se nejčastěji používá do pečiva, sušenek a perníků.
- Díky výraznému aroma je vhodný ke zmírnění nepříjemných pachů ryb a zvěřiny.
- Kromě oblíbených čajů se přidává do punče nebo svařeného vína.
- Mořským plodům nebo sushi dodává příznačnou ostrou svěžest.
- Vyniká v masitých pokrmech, jako je drůbeží nebo vepřové maso.
- Sušeným mletým zázvorem můžeme dochutit kompoty i ovocné saláty.
- TIP: Aby si zázvor uchoval intenzivní aroma, je vhodné ho použít až na konci vaření.
Zázvor podporuje chuť k jídlu a pokud jsme ji u vás vyvolali, inspirujte se naším videoreceptem a uvařte třeba hřejivou polévku, vhodnou při tomto sychravém počasí.
Komentáře