Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušený mletý zázvor v kuchyni: Můžete ho použít nasladko i naslano
Zdroj: Freepic.com

Zázvor je léčivá bylina, ze které zpracováváme její hlízovité oddenky. Je známá pro své léčivé účinky při boji s nachlazením, ale velmi často je využívána také v kuchyni. Pojďme se nyní podívat na využití sušeného mletého zázvoru.

Sušený mletý zázvor je původně exotické koření, které se do Evropy dostalo už v době starověkého Řecka a Říma. Mletý zázvor je hojně používán v asijské a indické kuchyni. Má výraznou pryskyřičnou vůni a lehce štiplavou chuť.

Jak používat sušený mletý zázvor

Pro svou exotickou a nevšední chuť je vyhledávaným a univerzálním kořením.

Zázvor podporuje chuť k jídlu a pokud jsme ji u vás vyvolali, inspirujte se naším videoreceptem a uvařte třeba hřejivou polévku, vhodnou při tomto sychravém počasí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky