Srbské rizoto z vepřové plece

Vepřové maso Doba přípravy: 30-40 min 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 30-40 min 9 názorů

Suroviny 2-3 porce

400 g rýže
1 cibule
1 lžíce rajského protlaku
2-3 lžíce sterilované kapie
2 lžíce mraženého, nebo čerstvého hrášku
150 g vepřového masa - nejlépe plec
1 lžíce sladké papriky
sůl, pepř podle chuti
vývar podle potřeby
tvrdý sýr na posypání porcí

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na menší kostičky nakrájené maso, rajský protlak a kapii.

  2. Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme. Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, hrášek a vše zalijeme vývarem v poměru 1 hrnek rýže, 2 hrnky vývaru.

  3. Takto připravené rizoto vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
    Podáváme s okurkou, pikantní zeleninou, hustě posypané sýrem.

Komentáře k receptu Srbské rizoto z vepřové plece

Tématické fráze: srbske rizoto srbské rizoto recept vepřové rizoto srbské rizoto z vepřového recept na srbské rizoto srbské rizoto s vepřovým masem rizoto z plecka rizoto vepřové rizoto s vepřovým masem rizoto z vepřového plecka vepřová plec recepty srpské rizoto recept na rizoto rizoto recept srbske rizeto kureci rizoto srbske recepty srbské rizoto rizoto srbske rizoto po srbsku srbské rizito