Srbské rizoto z vepřové plece

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 30-40 min 2-3 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

400 g rýže
1 cibule
1 lžíce rajského protlaku
2-3 lžíce sterilované kapie
2 lžíce mraženého, nebo čerstvého hrášku
150 g vepřového masa - nejlépe plec
1 lžíce sladké papriky
sůl, pepř podle chuti
vývar podle potřeby
tvrdý sýr na posypání porcí
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli. Přidáme na menší kostičky nakrájené maso, rajský protlak a kapii.

  2. Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme. Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, hrášek a vše zalijeme vývarem v poměru 1 hrnek rýže, 2 hrnky vývaru.

  3. Takto připravené rizoto vložíme do trouby a pečeme zhruba 20-30 minut, než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché.
    Podáváme s okurkou, pikantní zeleninou, hustě posypané sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 265 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Srbské rizoto z vepřové plece

Tématické fráze: srbske rizoto srbské rizoto recept vepřové rizoto srbské rizoto z vepřového recept na srbské rizoto rizoto z plecka srbské rizoto s vepřovým masem rizoto recept recepty srbské rizoto srbské rizoto top recept srpské rizoto srpske rizoto recept recept na rizoto rizoto s vepřovým masem rizoto z vepřového masa srbske rizeto rizoto vepřové pikantní vepřové rizoto recept na vepřové rizoto rizoto srbske

Zapomněl/a jsem heslo