Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srbské rizoto z vepřové plece

Hodnocení receptu je 4,9 (75×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Rizoto nemusí být jen italské! Zkuste na přípravu jednodušší, finančně nenáročnou srbskou variantu rýžového pokrmu, která je nám Čechům o něco bližší. Vydatné jídlo s vepřovým masem výborně chutná zasypané strouhaným sýrem a doplněné kyselou okurkou.

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 332 kJ /
1 752 kcal
Bílkoviny73,75 g
Tuky9,75 g
Vláknina15,12 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 291 mg
Sůl0,70 g
Sacharidy336,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kostičky. Krok 2: Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené maso, rajčatový protlak a kapii. Krok 3: Vše dobře promícháme, přidáme rýži a krátce všechno prosmažíme. Nakonec směs osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku a hrášek. Vše zalijeme vývarem v poměru 2 hrnky vývaru na 1 hrnek rýže a promícháme. Krok 4: Takto připravené rizoto vložíme do rozehřáté trouby a zakryté dusíme zhruba 30 minut (čas je orientační), než se vývar téměř vyvaří. Rizoto by však nemělo být suché. Krok 5: Rizoto podáváme s okurkou či pikantní zeleninou, hustě posypané strouhaným sýrem.

TIP: Strouhaný sýr v kuchyni vylepší mnoho pokrmů

Zveřejněno 26. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbské rizoto z vepřové plece

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3n9p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srbské rizoto z vepřové plece

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3n9p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Super recept, akorát se to musí nechat delší dobu dusit v troubě, neboť je ryze stále tvrdá

:-)<3:yes::yes: moc dobré :-K

Nejlepší klasické rizoto <3 zrovna včera manžel dovezl plec a dnes zatím přemýšlím, co k obědu... jelikož je toto rizoto jeho parketa, tak je dnes oběd jasný :-D <3

Kramflek: Předehřála bych ji na cca 180-185 °C.

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, na kolik stupňů mám předehřát troubu?

Pochutnali jsme si.

Jsem spokojen. Nikdy před tím jsem ho nevařil, přestože jsem ho hodněkrát konzumoval. No a dnes jsem se odhodal a pochutnal jsem si, tedy pochutnali jsme si. Jen pár postřehů: není se třeba bát přidat více masa, ne o moc. Další, rýži jsem dal basmati, protože jsem jinou neměl, ale asi to chce rýži, která trochu více lepí, přesto, i tak to bylo chutné. Jsem rád, že jsem recept použil, díky.

Včera jsem tento recept vařila a moc nám chutnalo :-)

Misha1221: rýže se přidává syrová, jak je uvedeno v bodu 2), tak na 1 hrnek rýže přijdou 2 hrnky vývaru, vše se upeče v troubě

Rýži k masu dáváte prosím syrovou a dovaří se v troubě nebo ji k masu dáváte už uvařenou? Děkuji

Vypadá to dobře :) škoda, že maso nemohu, ale užívám si naprosto toto dýňové rizoto<3 https://bestrecepty.cz/recept/dynove-rizoto-s-opra...

Vařím stejně a chutná vždy všem, za mně :yes:

Standa_VR6: moc děkuji :-8

Za mě dobrý. Rychle hotový a opravdu chutné.:yes:

Moc dobré, i manželovi chutnalo :-8 :-Q :yes:

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
srbske rizoto, srbské rizoto recept, vepřové rizoto, srbské rizoto z vepřového, recept na srbské rizoto, srbské rizoto s vepřovým masem, rizoto z plecka, rizoto vepřové, rizoto s vepřovým masem, rizoto z vepřového plecka, vepřová plec recepty, srpské rizoto, recept na rizoto, rizoto recept, srbske rizeto, kureci rizoto srbske, recepty srbské rizoto, rizoto srbske, rizoto po srbsku, srbské rizito

Suroviny:
rýže, cibule, olej, protlak rajčatový, kapie sterilovaná, hrášek mražený, maso vepřové, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, vývar masový, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu