Rizoto s vepřovým masem

mijula Kuchařka: mijula

Doba přípravy: 35 minut 2 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

2 velké hrnky sypané rýže
250 g vepřové pečeně ( kotlety)
sáček mražené zeleniny
100 g eidam
1 lžíce červené papriky
1 cibule
1 lžička soli
1 lžička grilovacího koření
pepř
1 lžíce oleje
1 dcl vody
1 lžíce másla
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malinké kostičky, smícháme s grilovacím kořením, solí a pepřem.

  2. Cibulku nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme maso, orestujeme a až se zatáhne, přidáme lžíci oleje, sáček mražené zeleniny, lžíci červené papriky a 1 dcl vody.

  3. Dusíme pod pokličkou cca 20 minut.

  4. Mezitím si připravíme rýži.

  5. Na lžíci másla orestujeme 2 hrnky rýže, jakmile se orestuje cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody, osolíme, vaříme do doby, než je z rýže kaše a voda je vyvařená.

  6. Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby na 180 stupňů na cca 12-15 minut.

  7. Až bude rýže hotová smícháme s masem a posypeme eidamem.

Poznámka

U vaření rýže vždy platí : vody dáváme vždy 1,5 násobek rýže

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 41 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rizoto s vepřovým masem

  • Bena Bena(neregistrovaná)

    mnam, mnam, mnam... bez sýru by to nebylo rizoto!!!

    Odpovědět

  • mijula mijula(autorka receptu)

    za poslední dobu mi příjde , že dávat nějaký nový recept je za trest...každý k tomu má nějaké připomínky. Prostě člověk dá dvůj recept, o který se podělí s ostatními a ano, je jasné, že každý jsme zvyklý dělat to jinak a podle sebe. Ale v tom případě nechápu, proč se někdo dívá na recepty, když ve finále to stejně udělá podle sebe a jídlo má vždycky stejné:-//

    Odpovědět

  • mikklik mikklik(neregistrovaný)

    Říkám taky ano, moje rodina by mi takové to pravé "italské krémové rizoto" nejedla. Chtějí přesně takové, jako je tady. Využiju třeba i zbytků masa z předešlého dne. Není to sice žádná kulinářská bomba, ale je to dobré.:yes: A eidam? Proč ne, když někomu chutná....

    Odpovědět

  • mijula mijula(autorka receptu)

    Zkoušela jsem několikrát dělat rizoto v troubě, ale to mi nechutnalo. Takhle to mám raději...a ano, sýr na něm mám ráda a znovu ano, jsme v Čechách :):-O

    Odpovědět

  • casino casino(neregistrovaný)

    mijula:
    A proč, prosímsakra:-)) neuděláte to masénko skoro doměkka, pak společně se zeleninkou nesmícháte s rýží, nezalejete vodou a nedáte společně udusit (upéci):-?
    Pak by to nebyla "rýže s masem" a ten název receptu by se stal pravdivým:-))
    ...a kdyby tam nebyl ten sejra, tak bysme ani nebyli v Čechách...

    Odpovědět

  • mijula mijula(autorka receptu)

    ano, ale rýže se nerozvaří na kaši, jenom se vyvaří voda...to je za + - 5 minutek, bude to jen taková konzistence kaše, protože ta rýže pouští škrob ;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

  • Frantiska Frantiska

    rýže : na lžici másla orestujeme 2 hrnky rýže, jakmile se orestuje cca 3 minuty, přidáme 3 hrnky vody,osolíme, vaříme do doby, než je z rýže kaše a voda je vyvařená. Rýži přikryjeme pokličkou a strčíme do trouby na 180 stupňů na cca 12-15 minut. Až bude rýže hotová smícháme s masem a posypeme eidamem

    tak ze ryzi rozvarit na kasi a pak ji ještě dat do trouby? chápu to dobře?

    Odpovědět

Tématické fráze: rizoto s vepřovým masem rizoto s vepřovým masem v troubě rizoto s vepřovým masem a zeleninou recept na rizoto s vepřovým masem vepřové rizoto rizoto s masem rizoto s vepřovým masem recept rizoto z veproveho masa rizoto s veprovym vaříme rizoto italské rizoto s vepřovým masem rizoto z vepřového masa v troubě recepty na rizoto s veprovym masem recepty rizoto z vepřového masa vaříme rizoto s vepřovým masem zeleninové rizoto s veprovym masem rizoto se zeleninou a masem rizoto s vepřovým masem-recepty pečené rizoto s vepřovým masem risoto s vepřovým masem

Zapomněl/a jsem heslo