Rizoto s cuketou a žampiony
Lehké rizoto s cuketou a žampiony nádherně voní po česneku a bylinkách. Je hotové raz dva a stačí vám jen pár surovin, takže se skvěle hodí pro dny, kdy nemáte čas stát dlouho u plotny. Na talíři už jen stačí posypat parmezánem a můžete podávat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 274 kJ / 543 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,81 g |
Tuky | 1,40 g |
Vláknina | 14,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 1,04 g |
Sacharidy | 115,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přisypeme propláchnutou rýži a krátce osmahneme. Podlijeme podle potřeby vývarem a dusíme doměkka.
Krok 2: Mezitím na oleji osmahneme žampiony nakrájené na silnější plátky, osolíme a opékáme téměř doměkka.
Krok 3: Poté přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, prolisovaný česnek, pepř a sůl.
Krok 4: Ještě chvilku podusíme, aby cuketa zůstala křupavá.
Krok 5: Přidáme bylinky a smícháme s rýží.
Krok 6: Na talíři posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.
Zveřejněno 31. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpDW
Moje poznámka
Rizoto s cuketou a žampiony
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpDW
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 5 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 2 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 4 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 6 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 7 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 7 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 7 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 9 hodinami
Linecká kolečka III.
Panova před 9 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
Lennulinka před 9 hodinami
Tématické fráze:
rizoto s cuketou,
cuketove rizoto,
zeleninové rizoto s cuketou,
žampiony s cuketou,
risoto s cuketou,
co s cuketou,
žampionové rizoto,
rizoto s žampiony,
rizoto z cukety,
rizoto se zampiony,
rizoto ze žampionů,
zampionove rizoto s cuketou,
ryzoto s cuketou,
cuketové rizoto recept,
rizoto z cuketou,
recepty z cukety,
cuketove rizoto s zampiony,
cuketa se žampiony,
rizoto cuketa,
houbové rizoto s cuketou
Suroviny:
rýže,
cuketa,
žampióny,
cibule,
vývar zeleninový,
olej olivový,
česnek,
bazalka čerstvá,
petrželka,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
parmazán
Komentáře (19)
Rýže by měla být kulatozrná na risotta. Rizoto je pak nádherně vláčné. Žampiony a cuketu jsem dělala chvíli zvlášť, aby získaly chuť a pak je přidala do rizota. Bylinky jsem přidala na posledních 15minut rovněž do rizota. To vše proto, aby rýže dostala chuť všech přísad. Na závěr jsem vmíchala máslo a parmezán, rizoto krásně zvláční a zkrémovatí.