Jak připravit rybí filé se sýrem? Inspirujte se receptem na výživný a rychlý oběd
Rybí filé je v mnoha domácnostech častou volbou kvůli jemnému masu bez kostí a bleskové přípravě. Filé je populární především obalené v trojobalu a usmažené dozlatova nebo upečené v troubě na přírodní způsob.
Pokud hledáte rychlý a snadný oběd, už nemusíte nic složitého vymýšlet, rybí filé zapečené se sýrem bude vždy vítaným pokrmem. Z ryb se nejčastěji využívají pangasius, treska nebo tilapie, protože mají jemné maso bez kostí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit rybí filé se sýrem
Na přípravu 4 porcí filé budete potřebovat tyto suroviny:
- Zapékací mísu nejprve vymažte máslem.
- Filé z obou stran osolte a posypte kořením na ryby.
- Poté je uložte do zapékací mísy, pokapte citrónovou šťávou a obložte plátky másla.
- Takto připravené kousky filé vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně po dobu 15–20 minut.
- Dále nastrouhejte nivu na hrubém struhadle.
- V misce rozšlehejte vejce, do kterých přilijete mléko a přidáte nastrouhanou nivu. Směs důkladně promíchejte.
- Téměř hotové filé poté zalijte připravenou vaječnou směsí s nivou a posypte nakrájenou petrželkou. Vše krátce zapečte, počítejte s časem přibližně 10 minut. Řiďte se ale vždy zkušenostmi s vlastní troubou.
- Hotové filé podávejte se zeleninovým salátkem nebo s grilovanou zeleninou.
Pojďte si připravit rychlé rybí filé, které je snadné a s pomocí videonávodu jej zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. Tento pokrm z jednoho pekáčku zasytí celou rodinu, přitom ale nemusíte trávit spoustu času v kuchyni.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře