Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filé je v mnoha domácnostech častou volbou kvůli jemnému masu bez kostí a bleskové přípravě. Filé je populární především obalené v trojobalu a usmažené dozlatova nebo upečené v troubě na přírodní způsob.

Pokud hledáte rychlý a snadný oběd, už nemusíte nic složitého vymýšlet, rybí filé zapečené se sýrem bude vždy vítaným pokrmem. Z ryb se nejčastěji využívají pangasius, treska nebo tilapie, protože mají jemné maso bez kostí.

Jak připravit rybí filé se sýrem

Rybí filé se sýrem si jednoduše zamilujete, jemnou chuť ryby navíc dokáže zvýraznit použitá nastrouhaná niva.

Na přípravu 4 porcí filé budete potřebovat tyto suroviny

  1. Zapékací mísu nejprve vymažte máslem.
  2. Filé z obou stran osolte a posypte kořením na ryby.
  3. Poté je uložte do zapékací mísy, pokapte citrónovou šťávou a obložte plátky másla.
  4. Takto připravené kousky filé vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně po dobu 15–20 minut.
  5. Dále nastrouhejte nivu na hrubém struhadle
  6. V misce rozšlehejte vejce, do kterých přilijete mléko a přidáte nastrouhanou nivu. Směs důkladně promíchejte.
  7. Téměř hotové filé poté zalijte připravenou vaječnou směsí s nivou a posypte nakrájenou petrželkou. Vše krátce zapečte, počítejte s časem přibližně 10 minut. Řiďte se ale vždy zkušenostmi s vlastní troubou.
  8. Hotové filé podávejte se zeleninovým salátkem nebo s grilovanou zeleninou.

Pojďte si připravit rychlé rybí filé, které je snadné a s pomocí videonávodu jej zvládnou i naprostí začátečníci v kuchyni. Tento pokrm z jednoho pekáčku zasytí celou rodinu, přitom ale nemusíte trávit spoustu času v kuchyni.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky