

Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Suroviny 2 porce
- 200 g baby špenátu
- 1 kelímek Gervais (125gr) (s česnekem a provensálskými bylinkami nebo bez příchutě)
- 2 lžíce olivového oleje (nebo bylinkového)
- 2 filety bělomasé ryby (nebo 4 kostky filé)
- 2 rajčata
- 2 lžíce parmazánu (strouhaného nebo sýru Gran Moravia)
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch).
Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat. Poté smícháme v misce se sýrem a urovnáme do zapékací misky, kterou vytřeme lžící oleje.
Rybu osolíme, opepříme a položíme na špenátové lůžko. Na ryby poklademe na plátky nakrájená rajčata, zakápneme zbývajícím olejem, opepříme a posypeme hoblinkami parmazánu (Gran Moravia).
Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut, záleží na tloušťce ryby.
Poznámka od kuchařky
Chlazené filé je samozřejmě lepší, nepouští tolik vody. Pokud použijeme, jako já, mražené, volíme kvalitní, bez přidané vody a chemických přísad. Měla jsem od fy Mylord - štikozubec chilský.
Inspirace z časopisu Apetit, mírně upraveno.
Jako příloha jsou vhodné brambory, dietáři nemusí nic. Mě to chutnalo bez... tedy přílohy.
Dobrou, zdravou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
-
Jídlo je velmi dobré a lehké
Nahoru jsem jen přidala trochu nivy,dodala tak jídlo šmrnc
-
včera jsem vařila, Gervais jsem neměla, tak jsem použila Mozzarellu. I tak to bylo výtečné. Za recept dávám 1*
-
Jsem nucena vařit teď diety a tak file zařazuji do jídelníčku často. Hledala jsem námět na obměnu, za tenhle recept dávám minimálně 100 bodů, naprostá pochoutka, rychlá a výtečná
Jen vyfotit jsem nestihla, tak příště
-
Dneska jsem vařila a bylo to vynikající. Určitě jsem nedělala naposledy. Dávám bodík
-
Bylo to opravdu výborné, mamka, pro kterou jsem to hlavně dělala, byla nadšená
Ukládám, bylo to jednoduché, nenáročné na čas a chuťově super :)
Jen jsem měla mangold ze zahrady místo špenátu :) a nakonec mraženou tresku, měla jsem chlazenou rybu, ale po odkoštění na mě vykoukl nějaký živočich, tak jsem ji plynule vyhodila... -
dexulka: to mě moc těší, že ti chutnalo
a moc děkuju za krásný obrázek
-
Moc dobře upravená rybka.Použila jsem mořskou štiku bez přidání vody.Podávala jsem s polentovou kaší a bylo to moc dobré
Přidávám bod i foto
-
splitb: já moc děkuju a těší mě, že recept nezklamal
-
dnes proběhlo k obědu a naprosto luxusní..posílám další bodík
jako přílohu sem orestovala fazolkové lusky na troše slaniny
prostě mňam
-
+28
-
To vypadá báječně!
krásné fotky
... Určitě vyzkouším
-
moc pěkné
-
ivulinka: tak si budeme skládat komplimenty
já chci o víkendu dělat tvoje zapečené kuřecé plátky s hermelínovou čepicou
-
rebeka:ráda pochválím, když je co, a že je
-
ivulinka: děkuji, jsi hodná