

Jedničkové rybí filé
Suroviny
- 1/2 kg rybího filé
- 1 větší cibule
- 10 dkg anglické slaniny (špeku)
- vrchovatá lžíce sladké papriky
- sůl (asi 1,5 lžičky)
Postup přípravy receptu
Na dno máslem vymazaného pekáčku dáme tenké plátky anglické slaniny, na ně dáme kolečka cibule a na ně plátky filé, které jsme osolili a obalili ve sladké paprice. Pak dáme opět cibuli a nakonec slaninu.
Zalijeme 1-2 dcl studené vody a dáme péct do středně vyhřáté trouby na cca 30 minut.
Příloha - brambory, chléb.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jedničkové rybí filé
-
Denny: těch 15°C
-
Dobrý den, jaký druh file jste použil a nebude spálené na takovou teplotu? Středně vyhřátá trouba je 160°C a vy jste napsal 175
tomu nerozumim
to je asi jen odhad že?
-
Chocolate, ale to vínko, mohlo ještě přilepšit chuť
-
miroslavrozsival-
, tak to pozdravujte ženu, bohužel jsme se zatím "nepotkaly", ale co není, může být (a pak, že vařím jen podle isahu
).
-
Chocolate jsem rád, že chutnalo, ale já jsem autor akorát tím psaním vše vymyslela moje žena. Je tu taky registrovaná, ale ženám takové detaily neunikají, mám pravdu
-
Velmi jednoduchá a chutná úprava filé, místo anglické slaniny jsem použila angl.krkovici a lehce jsem podlila bílým vínem.Děkuji za výborný recept
, celá rodina si moc pochutnala.
-
-
Davka - středně vyhřátá trouba je zhruba 175°C.
-
recept vypadá chutně, ale mohl by mi někdo poradit co znamená středně vyhřátá trouba??? děkuji za odpověď
-
Miroslave - děkuju já za výborný recept
Ivulinko, Magdalenko - -
Asi sa budem opakovať, všetky fotky od maris ma fascinujú. Ňou nafotené jedlo vždy vyzerá exkluzívne.
-
Maris děkuji za přidané foto a jsem velmi rád, že chutnalo.
-
Na ryby my moc nejsme, pangase občas udělám, tahle fotka ale mluví za vše, wau bravo Maruško
, já jím i očima
-
Dovolila jsem si přidat fotku a bodík, moc jsme si pochutnali. Použila jsem pangase, trošku zakápla citronovou šťávou a přidala pár lístků citronové bazalky. Již jsem nepodlévala, nebylo třeba.
+
-