Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak prosévat moučkový cukr. Moučníky získají na atraktivitě a lahodnější chuti
Zdroj: Toprecepty

Prosátý cukr je takové malé kouzlo, ke kterému skoro nic nepotřebujete. Vyzkoušejte moučník osladit přesátým i nepřesátým cukrem, a hned uvidíte rozdíl. Pokud si přejete, aby vypadaly dokonale, sítko v akci je jasnou volbou.

Prosátý cukr toho dokáže hodně. Slouží především k posypávání hotových moučníků a dezertů, krásně je totiž ozdobí. Ale to zdaleka není vše. S prosátým cukrem budou naše těsta, krémy a polevy bez hrudek (zapříčiněných hrudkami v cukru), snáze se rozmíchají a budou více odlehčenější. Ve výsledku bude vše sladké z "naší domácí dílny" mnohem lákavější. Na detailech záleží, a prosévání cukru je právě takovým důležitým detailem.

Jak prosévat moučkový cukr

Při prosévání dojde k odstranění všech hrudek, i těch nejmenších. Postup je snadný.

  • K prosévání použijte kovové nebo plastové síto s drobnými otvory. Můžete si také pořídit mechanické sítko na mouku a cukr, se kterým se dobře pracuje.
  • Sítko dejte nad hotový moučník, dezert či mísu s těstem (nebo podle potřeby). Počítejte s tím, že cukr bude padat i trochu kolem.
  • Cukr dávejte po menších dávkách do sítka a pozvolna ho prosévejte. Sítkem stačí jemně potřásat ze strany na stranu. U mechanického sítka stačí pohybovat páčkou.
  • Případné hrudky, které naspodu v sítku zůstanou, buď rozmělněte lžící, nebo je odložte. 

K buchtám z našeho videoreceptu cukrová posypka prostě patří. Kromě toho, že dokáže skrýt všechny nedokonalosti, vylepší vzhled a postará se o příjemnou sladkost. 

Přejeme zdařilé pečení a dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky