Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadné zavařování

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

29. 7. 2010 15:53

Suroviny

Porce: libovolné

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zní to neuvěřitelně, ale opravdu to funguje! Ovoce i zelenina si uchová úžasnou barvu, je to rychlé, bez měření teploty vody atd. a vloni, kdy jsem takto zavařovala poprvé (okurky, meruňky, houby..) se mi ani jedna sklenice dobrůtek nezačala kazit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Faba

3. 8. 2017 09:07

magdalenka: Plně s Vámí souhlasím.

Rostislav

5. 5. 2016 16:57

Letos to dělám poprvé tak jsem zvědavej jak to dopadne

Miluše Rybánská

11. 1. 2016 10:49

madlina:Já také zavařuji v mikrovlnce asi tři roky,je to rychlé a nemusíte vytahovat velké hrnce.Můj okruh přátel tak činí taktéž a nemohou si stěžovat.Jen vlašké ořechy se mi nepovedly,ty chytlyr.milka@seznam.cz za nějaký čas plíseň.Nevím co jsem udělala za chybu.

madlina

8. 1. 2016 14:40

Já už 5 let jinak než v mikrovlnce nezavařuji.Zavařování v mikrovlnce jsem objevila u pana ing. Balaštíka.Zde mohu poskytnout jak nato,je to z jeho rad.Pro Vaši informaci,víčka jsou hliníková,proto nedělají žádnou rotyku.VíčkaOmnia nejsou vhodná,opravdu odskákají.

Postup:(podle ing. Jaroslava Balaštíka)
Naplněné sklenice, uzavřeme nejlépe šroubovacími víčky a dáme do mikrovlné trouby. Je dobré na talíř mikrovlnky položit plastovou misku pod květináče odpovídající velikosti, pro případ přetečení obsahu.
Doba sterilování jedné sklenice: obsah 0,7 l je 5 - 6 minut x počet sklenic (5 sklenic sterilujeme 30 minut). Obsah 0, 3 l sterilujeme 3 minuty. Zase násobíme počet sklenic počtem minut. Troubu nastavíme na 700 W !!!

- Ořechová jádra zavařujeme 1 skl. 0,7 l, pouze 2 minuty. Nikdy nezavařujeme jen jednu sklenici - obsah by se převařil !!!

- Některé tvrdší ovoce nebo zeleninu můžeme zavařořovat i déle. V tom případě vaříme méně sklenic, tak , abychom se vešli do časového nastavení trouby.
- Okurky naskládat do 3/4l sklenic, nalít nálev 1/2cm pod okraj. Zašroubovat. Na otočný talíř naskládat 5 sklenic dokola, ne na střed. pokud máte jen jednu, dejte jí doprostřed. Nastavte na maximální výkon a sterilujte:

Výkon a čas pro sklenice o objemu 720 ml:

Výkon 700 W = 6 min/1 ks
Výkon 750 W = 5 1/2 min/1 ks
Výkon 800 W = 5 1/4 min/1 ks
Výkon 850 W = 5 min/1 ks
Výkon 900 W = 4 1/2 min/1 ks

Tyto časy platí pro sterilizaci 1 sklenice. Pokud jich zavařujete víc, čas musíte vynásobit počtem kusů. Např: při výkonu mikrovlnky 700 W budete 2 sklenice vlnit 12 minut (2x 6), 3 sklenice 18 min a 4 sklenice 24 min. Víc sklenic se do mikrovlnky nevejde.

Pro sklenice 370 ml sterilizujte poloviční dobu!

Po skončení sterilizace sklenice z trouby vyndejte, znovu utáhněte víčko, obraťte a na 5 minut nechte stát dnem vzhůru, aby se uvnitř vyrovnala teplota. Popište si na štítek dobu, čas a datum sterilizace.
Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na 10 sklenic spotřebujete jen 1 KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství .

Nebojte se, nic nejiskří!!!

------------------------------------------------------------------

Je možné sterilovat maso, polévky aj. polotovary. Zde je nutné nechat prostor mezi obsahem a víčkem alespoň 2,5 cm. Dobu sterilování na jednu sklenici zvýšíme u sklenic 0,7 l na 8 -10 minut, u menších sklenic na 5 - 6 minut. Používáme vždy sklenice se šroubovacím uzávěrem! Polotovary však nikdy nezahušťujeme moukou, to dokončíme až před použitím.
----------------------------------------------------------------

:-)

Martina

25. 2. 2014 15:34

Možná položím dotaz, který jistě byl zodpovězený hodněkrát, ale.. Mikrovlnka s kovovým šroubovacím víčkem nic neudělá?? Nechtěla bych si ji zbytečně zničit..:-8
Díky za odpověď.http://www.toprecepty.cz/recept/13609-snadne-zavar...

Danca Danca

31. 7. 2010 21:38

Hello :-K:-K, asi byly erupce na slunci...:-D

Hella Hella (moderátorka)

31. 7. 2010 21:34

Danco, jsem ráda, že jsi svou prvotní nechuť a rozladění překonala, moc si tě za to vážím! Možná jsem volila trochu prudší slova, tak se ti omlouvám, ale já jsem prostě taková. V žádném případě tady nechci vést žádné války, natož žabomyší! Máš pravdu, nebyl to nejšťastnější začátek, ale už je to za námi!

Danca Danca

31. 7. 2010 20:17

Milá Amiro, já vím - a moc děkuju!:-K Prostě to jen nebyl šťastný začátek...neva, už se tím nebudu zabývat a raději vyzkouším nějakou dobrůtku, kterých je tady nepočítaně.:-p:-)

Amira Amira

31. 7. 2010 17:56

Danco, myslím, že receptů, i od nováčků na těchto stránkách, které mají komentáře milé, příjemné, pochvalné až obdivné je tady daleko víc, než těch s "žabomyšími" válkami. Chodí sem až 30 000 (opravdu až 30 tisíc) lidí DENNĚ a tak se občas nějaká ta rozepře prostě objeví. ;-)

Danca Danca

31. 7. 2010 14:00

Milá Hello, nemyslela jsem to na tebe, ale jsem tady pár dní a za tu dobu jsem si už u tolika receptů přečetla "žabomyší" spory, že mi z toho není dobře. Babinec mám v práci, tak jinde ho nemusím. Proti tobě vůbec nic nemám, máš pravdu, že ty časy v porovnání s výkonem mikrovlnky jsou fajn:-) Jen opakuji, že soupeřit s nikým nehodlám, myslela jsem, že je tady pohoda, nic víc...A to, že některé z dam dost "šijí" do nováčků kvůli maličkostem, to je fakt, který mi trochu vadí. Jinak je tady spousta prima receptíků a rad, které si ráda přečtu a hlavně vyzkouším (včetně těch tvých, kterých máš požehnaně:-))!

Hella Hella (moderátorka)

31. 7. 2010 13:29

Danco, mrzí mě, že jsi mě špatně pochopila. Psala jsem, že nechci aby sis myslela, že s tebou soupeřím, měla to být jen dobrá přátelská rada. Z tvého postoje je ale jasné, že o žádnou radu nestojíš. Tohle zavařování totiž není recept typu "když se to nepodaří, tak to spláchnu do záchodu". Tady je to o tom, že když se to nepodaří, tak budu hodinu drhnout vnitřek mikrovnky - spousta lidí by ti o tom mohla vyprávět. To, že se to nestalo tobě, ještě neznamená, že se to nemůže stát - ty jsi prostě měla štěstí. A jestli takovou "prkotinu", jako je můj komentář k receptu nemůžeš skousnout, tak to asi opravdu nejsou pro tebe vhodné stránky. Tady je to o vaření, přátelských radách a chuti se něco přiučit.

Danca Danca

31. 7. 2010 10:47

A jen tak pro pořádek a pro ty, kteří se teď začali bát, že jim mikrovlnka vybuchne: už se mi stalo, že jsem "přetáhla" dobu, protože jsem omylem čas nastavila o 5 min. déle. Trouba zůstala celá, sklenice taky, jen jsem okurky měla potom doost měkké...:-)

Danca Danca

31. 7. 2010 10:44

Já to vzdávám... Vidím, že jsem se netrefila do správných stránek, tady to opravdu není o vaření:-( Já přece neříkám, že s někým soupeřím!!!! Tak se tady mějte pěkně a víc než recepty posílejte narážky a dohady...pa paaa:no:

Hella Hella (moderátorka)

30. 7. 2010 22:11

Danco, to není o soupeření nebo o snaze někoho odradit. Toto je druh receptu, kde záleží na přesnosti a podle tvého popisu taky může někomu obsah mikrovnky vybouchnout. Protože čas vlnění záleží na výkonu mikrovnky, myslím si, že případní zájemci by si měli ve vlastním zájmu zjistit i přesné časy uvedené u http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-....

magdalenka magdalenka

29. 7. 2010 18:22

Toto je zaujímavý a užitočný recept, nevadí že druhýkrát, určite sa zíde viac ako buchta so zakysanou smetanou alebo žravé rezy alebo bublanina po 125-krát...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavařování zavařování masa do sklenic zavařování masa do sklenic recept zavařování recepty zavařování masa zavařování hub recepty na zavařování zavařování kuřecího masa recepty zavařování zavařování postup zavarovani zeleniny recepty na zavařování zeleniny zavařování kuřecího masa do sklenic zavařování se šroubovacími víčky recepty na zavařovani masa zavařování masa recepty postup při zavařování postup zavařování recept na zavařování masa postup na zavařování masa

Suroviny: ovoce, houby, zelenina, marmeláda

TopRecepty.cz

Snadné zavařování

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6BqO