Jak smíchat šlehačku a mascarpone? Vynikající hladký krém do oblíbených dezertů
Krémy z mascarpone a šlehačky jsou čím dál více populární náplní dortů a dezertů, mnohdy předčí tradiční máslové krémy, protože jsou nadýchané, jemné a dezertům dodají lehký nádech. Navíc je příprava celkem rychlá a jednoduchá.
Mascarpone je italský smetanový sýr, který má jemnou a krémovou chuť. Sám o sobě by však byl poměrně hutný, proto do něj obvykle přidáváme vyšlehanou smetanu ke šlehání, čímž získáme úžasně nadýchaný krém. Tento krém si vychutnáme jen tak s ovocem, ale i jako náplň řezů, dortů, cheesecaků, rolád nebo jako klíčovou ingredienci při přípravě tiramisu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak smíchat šlehačku a mascarpone
I když je příprava krému ze šlehačky a mascarpone snadná, je třeba dodržet několik kroků, aby se krém nesrazil a nevznikly v něm hrudky. A jak postupovat?
- Vše musí být studené, to je zásadní. Takže necháme vychladit mísy, metly a také mascarpone i smetanu ke šlehání.
- V jedné míse začneme šlehat smetanu na nižší otáčky a postupně zvyšujeme. Jakmile bude částečně vyšlehaná, můžeme přidat cukr či vanilku. Snížíme otáčky a šleháme, dokud šlehačka nedrží tvar.
- Ve druhé míse pouze lžící promícháme mascarpone, šleháním totiž často řídne.
- Postupně opatrně vmícháme pomocí stěrky či špachtle šlehačku do mascarpone tak, aby se obě suroviny dobře spojily.
- Krémem plníme oblíbené dezerty, dorty, poháry i palačinky.
Doporučení: Pokud se nám stane, že šlehačku přešleháme a srazí se (vytvoří hrudky), stačí ji nahřát nad parou a hrudky se rozpustí. Poté opět vychladíme a šleháme s větší opatrností do polotuha.
Mnoho hospodyněk má dobrou zkušenost se šleháním mascarpone a šlehačky dohromady spolu se ztužovačem a cukrem. Tento lehký krém si můžete udělat podle našeho videonávodu.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře