Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský krém

Lahodný pařížský krém bývá oblíbenou součástí moučníků, cukroví, pohárů a dezertů. Není složitý na výrobu, takže své moučníky může ozdobit pařížským krémem i začátečník.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 32 min Doba tepelné úpravy: 3 min bez doby vychladnutí a odležení v chladničce

35 min (32 min příprava + 3 min tepelná úprava, bez doby vychladnutí a odležení v chladničce)

20. 12. 2009 21:46

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Kuchařka Naše moučníky
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše moučníky

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 458 kJ / 5 368 kcal
Bílkoviny44,25 g
Tuky421,50 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 188 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy329,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj - sešit z učiliště, které navštěvoval můj tatínek :))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

15. 2. 2022 20:23

<3Já zkoušela poprvé tento krém, když jsem ho přendala do mísy šlehače byl moc studený a srazil se při šlehání. Po velmi mírném ohřáti v teplé vodě ve dřezu a za stáleho šlehaní se trošku celý ohřál a spojil se. Pak jsem ho došlehala robotem. Takže doporučuji ráno vybrat z lednice a nechat 20 minut v pokojové teplotě, až pak šlehat. Jinak je výborný, velmi chutný krém!

simko.jit simko.jit

1. 9. 2021 19:35

jéje - já tu dlouho nebyla a jsem mile překvapena, že je tu i video. děkuji.:-)

PVanova

16. 12. 2020 18:35

Alena: Mě pomohla rada: máslo i jiné přidávané věci stejnou teplotu, máslo fakt hodně napřed našlehat samotné, a jako fakt hodně, až je jak šlehačka. A hurá, krémy už se i daří;-)

Petr Na

2. 12. 2019 19:16

Zdravím, krém jsem dělal poprvé a luxusní ....... Hotovo bylo za cca 10-12 min .:yes: :yes:

LK

19. 1. 2018 14:57

Alena: je to právě těmi příliš kvalitními surovinami, mám na mysli příliš vysokoprocentní čokoládu. Když tatínek dotyčné kuchařky chodil do učiliště, byla čokoláda max. 50 %, možná i méně (obsah kakaové hmoty)

Blanka

7. 10. 2017 05:46

Krém je úžasně dobrý, jiný čokoládový krém dělat už nebudu. Protože nemáme moc rádi přílíš sladké, tak jsem davala méně cukru. Musím říct, že jsem se bála, že krém nezhoustne, ale po vyšlehání studeného krému se stal opravdu pevný. Moc děkuji za recept. Doporučuji. :yes::yes::yes::-K

Marcela

14. 9. 2017 09:56

Alena: Když se krém srazí,jaký-koli stačí do něj zašlehat plátek rozpuštěného 100% tuku .Vyzkoušeno.Není to tam ani cítit a krém je super.:yes:

Hana Schneiderová

28. 12. 2016 16:58

Děkuji za recept,dnes jsem se do toho dala,úžasné možná příště dám trochu méně cukru,ale už to jinak dělat nebudu
:-K :-) :yes:

Josef

12. 12. 2016 16:30

Konečně jsem se odhodlal na něco reagovat,ale tentokrát už musím _ tento recept jsem vyzkoušel před třemi roky a od té doby neděláme nic lepšího.Používám ledové kaštany a všechno funguje úplně fantasticky.
Je vidět, že kdysi se učili dělat pořádné věci z pořádných věcí. Moc děkuji.

tejaja tejaja (moderátorka)

5. 2. 2016 12:10

Alena: Alenka, všetky prísady na krém, ktoré miešaš, musíš mať rovnakej teploty. A ešte jedna vec, krém sa šľahá, takže použi šľahač, nie mixér.;-)

Alena

5. 2. 2016 11:10

Asi mám olšové ruce, nikdy se mi nechce podařit krém, ani pudinkový. Vždy se mi srazí, u pudinkového mi občas pomůže nahřát-ale taky ne vždy. I tento na chuť výborný se mi srazil a i po nahřátí a přešlehání se mi zdá, že se jednotlivé složky malinko oddělují, můžete mi prosím poradit co dělám špatně? Dělám vše přesně podle návodu. Původně jsem si myslela, že je to mixérem, tak jsem vyhodila kvalitní mixér eta a koupila nový, ale je to stále stejné. Dbám na to, aby ingredience měly stejnou teplotu, kupuji jen to nejkvalitnější, to pak člověka naštve, když má krém za 300-400kč sražený:-//. Děkuji

Silvie Foltýnková

23. 1. 2016 11:04

Krém je luxusní! Dala jsem tam o polovinu méně másla, takže je lehčí a přesto se dá použít do dortu (je dost tuhý). Při šlehání se mi sice trochu srazil, ale pomohlo to při šlehání nahřát fénem a krásně se to spojilo. :yes:

Jana Křivánková

2. 1. 2016 10:57

Jana: Pokud se krém začal srážet při šlehání, tak to LZE napravit přešleháním ve vodní lázni!!!!!!!!!!!
OPRAVDU:-):yes:

Pavlína

22. 12. 2015 18:42

Krém se mi podařilo vyšlehat, potom se mi ale začal srážet. Co jsem udělala špatně? A dá se to nějak napravit?

eva

28. 8. 2015 15:34

Pařížská šlehačka je bez másla, přidáme-li i máslo, máme pařížský krém. A necháváme vychladnout přes noc, min. 12 hodin, čím dépe, tím lépe. Jinak se nemusí ušlehat.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: pařížský krém pařížský krém recept recept na pařížský krém pařížský krém do cukroví paříšský krém parizsky krem ze slehacky parisky krem parizsky krem-recept pařížský krém na dort parizky krem pařížská šlehačka recept těžký pařížský krém krém recept pařížský krém krém na pařížské rohlíčky parisska slehacka parizsky krem z parizske slehacky nejlepší pařížský krém krém z pařížské šlehačky těžká pařížská šlehačka

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr krupice, kakao, čokoláda na vaření, máslo

TopRecepty.cz

Pařížský krém

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4QJV