Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Stáhnout kůži z lososa není nic složitého, když víte, jak na to. S naším jednoduchým návodem dokážete v několika krocích připravit filet bez kůže. Stačí ostrý nůž, papírová utěrka a trik, díky kterému to půjde raz dva.

Losos patří k oblíbeným druhům ryb v domácí i profesionální kuchyni. Jeho jemné maso, výrazná chuť a univerzální využití z něj dělají stálici jídelníčků. Ať už lososa pečete, grilujete nebo zpracováváte za studena, často narazíte na potřebu zbavit filet kůže. Tento krok sice může působit složitě, ale s vhodným postupem jej zvládnete během chvilky.

Jak stáhnout kůži z lososa

Pokud chcete zachovat chuťové vlastnosti a čistou texturu masa, kůži odstraňte těsně před tepelnou úpravou. Pro studené pokrmy, jako je tatarák z lososa nebo ceviche, je odstranění kůže naprostým základem.

  1. Položte filet na prkénko kůží dolů. 
  2. Ostrým nožem nařízněte maso kousek nad ocasem, přičemž ostří směřujte vodorovně s kůží. Uvolněte malý kousek masa od kůže.
  3. Uchopte uvolněnou část kůže pomocí papírové utěrky - lépe se vám s ní bude manipulovat, protože tak nebude klouzat. 
  4. Druhou ruku vložte mezi maso a kůži a pomalu prsty kůži oddělujte, dokud nebude celý filet zbaven kůže.

Odstranit kůži z lososa se může na první pohled zdát jako výzva, ale s jednoduchým postupem a trochou cviku to zvládne každý. Správně očištěný filet lososa se lépe tepelně upravuje, lépe vypadá na talíři a má čistší chuť. 

Komentáře

Další tipy a triky