Tatarák z lososa

amalia Kuchařka: amalia

Ryby 9 názorů

Suroviny

800 g lososa čerstvého nebo chlazeného (ne mraženého!)
300 g salátové okurky
1 limetka
1 lžička dijonské horčice
2 pl panenského olivového oleje
mleté černé koření
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z lososa stiahneme kožu a nakrájame ho na drobné kocky, uhorku ošúpeme, rozpolíme po dĺžke a vyberieme prostriedok s jadrami (vyhodíme). Pokrájame nadrobno a spolu s lososom dáme do nekovovej (keramickej alebo sklenenej) misy.

  2. Pridáme šťavu z limetky, olej, horčicu, osolíme, okoreníme a premiešame. Dáme na polhodinku do chladničky. Počas chladenia 2-3 krát premiešame. Tatarák má byť matný. Podávame s kolieskami uhorky a s hriankou alebo čerstvou bagetou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 223 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tatarák z lososa

  • svatka svatka(neregistrovaná)

    tu okurku radím vynechat, a přidávám čerstvý žloutek, který to vše zjemní do nebeské chuti:-

    Odpovědět

  • svatka svatka(neregistrovaná)

    tu okurku radím vynechat, a přidávám čerstvý žloutek, který to vše zjemní do nebeské chuti:-

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Nevím, zda je to přesně ten stejný tatarák z lososa, který jsem jedla, ale mohu potvrdit, že lososový je fakt k sežrání:-p:-)):yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate(neregistrovaný)

    Tatarák jím pouze lososový.Nádherná prezentace a jistě velmi chutný recept Amálko:yes:.

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    ;-)Colombo, uhorka to drží pokope a svieže, ak dáš iba rybie mäso, je to skôr nátierka. Inšpiroval si ma: nabudúce dám do tataráku namiesto uhorky paradajku. Ale takú normálnu šťavnatú zo záhrady, nie "bruselskú":-S

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Super, ale já bez té okurky uvnitř. Jinak jistě mňam;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    amalia, já už jsem slyšela o takovém tataráku a protože jsem rybožravec, určitě bych si dala!:-p:yes:

    Odpovědět

  • amalia amalia(autorka receptu)

    je tam uhorka, Špagetka. Vyklápala som tatarák z takej trojuholníkovej formičky. Mám rada surové ryby namarinované v citrónovej šťave. Aj údeného lososa milujem:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tenhle recept znám, ale dělám z uzeného lososa, respektive z proužků uzeného lososa, které kupuju v Kauflandu u pultu s uzeninami, je to moc dobré - přidávám ještě kapku chilli ;-):-p:yes: - (ta fotka je ten tatarák? - možná špatně vidím, to zelené v tom jsou kousky okurky, že jo, ted jsem si ještě pořádně přečetla recept - takže okurku jsem do tataráku nedávala)

    Odpovědět

Tématické fráze: lososový tatarák pohlreich lososový tatarák tataráček z lososa uzený losos tatarak losos recepty od pohlreicha lososový tatarák recept losos recepty tatrák z lososa uzený losos recepty uzený lososový tatarák tataráček z uzeného lososa recepty na lososa recepty z lososa lososový tatarák z uzeného lososa recept na lososa tatarák z lososa podle pohlreicha tatarák z losossa uzený losos losos recepty z uzeného lososa

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít