Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák z lososa

Tatarák je známý ve své verzi z hovězího masa. V tomto receptu však najdete jeho alternativní přípravu z čerstvého lososa. Je svěží díky okurce a limetkové šťávě a pikantní díky dochucení dijonskou hořčicí. Na letní pohoštění jako dělaný.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min bez doby odležení

25 min (25 min příprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 dávky

2dávky

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 814 kJ /
1 629 kcal
Bílkoviny163,28 g
Tuky102,01 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 615 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy11,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z lososa stiahneme kožu a nakrájame ho na drobné kocky. Krok 2: Uhorku ošúpeme, rozpolíme po dĺžke a vyberieme prostriedok s jadrami (vyhodíme). Pokrájame nadrobno a spolu s lososom dáme do nekovovej (keramickej alebo sklenenej) misy. Krok 3: Pridáme šťavu z limetky, olej, horčicu, osolíme, okoreníme a premiešame. Dáme na polhodinku do chladničky. Počas chladenia 2-3 krát premiešame. Tatarák má byť matný. Krok 4: Podávame s kolieskami uhorky a s hriankou alebo čerstvou bagetou.

TIP: Jak snadno upéct topinky. Jde to i bez tuku

Zveřejněno 31. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z lososa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8VX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarák z lososa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W8VX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

tu okurku radím vynechat, a přidávám čerstvý žloutek, který to vše zjemní do nebeské chuti:-

tu okurku radím vynechat, a přidávám čerstvý žloutek, který to vše zjemní do nebeské chuti:-

Nevím, zda je to přesně ten stejný tatarák z lososa, který jsem jedla, ale mohu potvrdit, že lososový je fakt k sežrání:-p:-)):yes:

chocolate 31. 1. 2011 18:33
Tatarák jím pouze lososový.Nádherná prezentace a jistě velmi chutný recept Amálko:yes:.

;-)Colombo, uhorka to drží pokope a svieže, ak dáš iba rybie mäso, je to skôr nátierka. Inšpiroval si ma: nabudúce dám do tataráku namiesto uhorky paradajku. Ale takú normálnu šťavnatú zo záhrady, nie "bruselskú":-S

Super, ale já bez té okurky uvnitř. Jinak jistě mňam;-);-);-)

amalia, já už jsem slyšela o takovém tataráku a protože jsem rybožravec, určitě bych si dala!:-p:yes:

je tam uhorka, Špagetka. Vyklápala som tatarák z takej trojuholníkovej formičky. Mám rada surové ryby namarinované v citrónovej šťave. Aj údeného lososa milujem:-p

Tenhle recept znám, ale dělám z uzeného lososa, respektive z proužků uzeného lososa, které kupuju v Kauflandu u pultu s uzeninami, je to moc dobré - přidávám ještě kapku chilli ;-):-p:yes: - (ta fotka je ten tatarák? - možná špatně vidím, to zelené v tom jsou kousky okurky, že jo, ted jsem si ještě pořádně přečetla recept - takže okurku jsem do tataráku nedávala)

Tématické fráze:
lososový tatarák pohlreich, lososový tatarák, tataráček z lososa, uzený losos tatarak, lososový tatarák recept, losos recepty od pohlreicha, losos recepty, tatrák z lososa, uzený losos recepty, uzený lososový tatarák, tataráček z uzeného lososa, recepty na lososa, recepty z lososa, lososový tatarák z uzeného lososa, tatarák z lososa podle pohlreicha, recept na lososa, tatarák z losossa, uzený losos, recepty z uzeného lososa, losos

Suroviny:
losos, okurka salátová, limetka, hořčice dijonská, olej olivový extra virgin, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu