Jak udělat domácí želatinu na dort? Snadný a svěží ovocný přeliv zvládne každý
Želatina je rozpustná bílkovina získaná z kostí, kůží a šlach zvířat. Ve slané i sladké kuchyni má široké využití, protože působí jako tuhé pojivo a zahušťovadlo pro mnoho druhů surovin a ingrediencí.
Želatinu lze koupit v několika podobách - plátkovou, práškovou, jako dortové želé nebo hotový želatinový přeliv s ovocnými příchutěmi. Příprava želatiny je jednoduchá, stačí si přečíst návod. Jak ale udělat želatinu, když koupenou nemáme?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat domácí želatinu
Potřebujeme k tomu jen několik ingrediencí:
- 500 ml tekutiny (voda s ovocným sirupem, šťáva z kompotu)
- 1 pudinkový prášek s příchutí podle použitého ovoce
- cukr podle potřeby
V pár lžicích šťávy rozmícháme pudinkový prášek. Zbytek šťávy přivedeme k varu, vlijeme rozmíchaný pudink a povaříme. Dochutíme cukrem, popřípadě citrónovou šťávou nebo ovocným aromatem. Po částečném vychladnutí nalijeme směs na dort a necháme v lednici ztuhnout.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Pokud vás recept zaujal, můžete se inspirovat naším videem, ve kterém vám ukážeme přípravu piškotových řezů s domácí želatinou:
Komentáře