Drožďové knedlíčky do polévky: Naučte se jednoduchou zavářku pro sváteční tabuli
Drožďové knedlíčky se výborně hodí do zeleninových vývarů i dalších polévek podle rodinných zvyklostí. Knedlíčky působí slavnostně a všem chutnají. Tepelně upravené kvasnice jim dávají příjemnou chuť, která je ještě umocněná česnekem a majoránkou.
Jemná chuť osmaženého droždí se skvěle hodí k vývarům. Knedlíčky jsou syté a když se povedou, tak nejsou tuhé, ale mají příjemnou konzistenci. Mnozí z nás si je pamatují z dětství, vždy se dávaly do polévek hlavně při svátečních příležitostech, protože jsou přece jen trochu pracnější, zvlášť když je chystáme pro větší rodinu. Když jich vytvoříme více, nemusíme je dát všechny hned do polévky uvařit, ale raději část zmrazíme zase na příště.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat drožďové knedlíčky
Základem drožďových knedlíčků z úvodního videoreceptu jsou na pánvi připravené kvasnice, osmažíme je na cibulce podobně jako do kvasnicové pomazánky. Provedeme vás jednoduchým postupem.
Na jednu dávku knedlíčků si připravte 3 kostky droždí, 1 menší cibuli, 3 stroužky česneku, 1 vajíčko, strouhanku (množství podle potřeby) a olej. Na dochucení budete potřebovat sůl, pepř a majoránku.
- Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli a také rozmačkaný česnek.
 - Přidejte rozdrobené droždí, nechte je rozpustit a trochu zhnědnout. Během té doby je míchejte, aby se nepřipálilo.
 - Poté nechte směs částečně vychladnout, teprve potom směs osolte, opepřete, přidejte vajíčko, majoránku a trochu strouhanky, aby vzniklo těsto, se kterým se bude dobře pracovat.
 - Pak odebírejte lžičkou menší kousky a tvořte z nich malé kuličky (knedlíčky). Podívejte se, jak modelovat knedlíčky do polévky, aby měly pěkný tvar.
 - Připravené knedlíčky zavařte naráz do vroucí polévky a chvíli je povařte (asi 5 minut).
 
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Chystáte se uvařit sváteční oběd a máte starost, jak vše, včetně knedlíčků, dobře stihnete? Knedlíčky si můžete nachystat dopředu a zmrazit, pak bude příprava sváteční tabule o to snazší.
	
				
	
Komentáře