Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejrůznější zavařeniny z přebytků ovoce znovu získávají na popularitě. Pamatujeme si je od babiček i maminek a toužíme podobné dobroty připravit také. S podrobným postupem se to jistě podaří. Tentokrát vás naučíme uvařit jablečná povidla.

Jednou z oblíbených zavařenin jsou povidla s intenzivní chutí použitého ovoce. Správně uvařená povidla jsou zahuštěná pouhým odpařením vody, nepotřebují žádný pektin. Na jablečná povidla jsou vhodná měkčí jablka, která se dobře rozvařují. Závěr léta a podzim jsou ideální dobou k jejich vaření, tehdy je často potřeba zpracovat více padaných jablek.

Jak udělat jablečná povidla

Udělat povidla je jednoduché i pro začátečníky.

Podívejte se na podrobný návod, jak připravit jablečná povidla na 3 způsoby. Pokud máte ještě další rady a tipy, budeme rádi, když nám je napíšete do komentáře pod článek.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli