Video poradí, jak připravit dokonale hladký karamel. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní
Dokonale hladký karamel zvládneme i v domácích podmínkách. Postup není složitý a pokud se ho budeme držet, výsledek nás příjemně překvapí. Karamel pak použijeme na různé skvělé dobroty.
Hladký a jednoduše připravený karamel, to není nic složitého. Stačí dodržet dvě důležité zásady a výsledek bude perfektní. Jedna zásada je nemíchat a druhá zvolna rozpouštět.
Kulinářské tipy a triky Ukázat další tipy
Jak připravit skvělý karamel
Popíšeme jednoduchý postup:
- Do kastrůlku nasypeme cukr krystal nebo krupici.
- Plotýnku nastavíme na střední teplotu.
- Cukrem vůbec nemícháme.
- Když se cukr začne rozpouštět, ztlumíme plamen na minimum, aby se rozpouštěl pomaleji a nespálil se.
- Necháme jej zvolna samovolně rozpouštět, případně trochu pohneme kastrůlkem.
- Jakmile je karamel rozpuštěný a světle hnědý, ihned kastrůlek odstavíme ze zdroje tepla.
- Pozor, horký karamel má teplotu kolem 200 °C a je velmi nebezpečný!
V horkém karamelu můžeme obalovat ovoce (jablíčka, banány), ořechy, burizony, slepovat jím oplatky nebo přilepit profiterolky na známý dort Krokámbuš (Crocquembouche), vytahovat z něj tenké „vlásky“, vyrobit domácí karamelky a další dobroty.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Demi glace v pomalém hrnci
Přidáno před 3 hodinami

Jemné muffiny s čokoládou
Přidáno před 4 hodinami

Bělomasá ryba po asijsku
Přidáno před 6 hodinami

Srbská masová směs
Přidáno před 13 hodinami

"Bramboráčky" z ovesných vloček
Přidáno před 23 hodinami

Krůtí masové kuličky na zelenině
Přidáno 26. 1. 2023 10:55
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.