Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla na 3 způsoby

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (80 min příprava)

28. 9. 2010 10:56

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejně tak můžete dělat i povidla hrušková. Hrušky se rády kazí, tak pokud chcete mít jistotu, že povidla vydrží, můžete je ve sklenicích ještě klasicky zavařit, nebo výhodněji zavařit v mikrovnce http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-....

Nemáte-li čas stát u plotny a dlouze povidla míchat, můžete si práci ulehčit a upéct je v troubě http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecen...

Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku otrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4).

Zdroj: recept 1+2 noviny Blesk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

cathleen

30. 9. 2020 14:53

Iva Tirhaz: v bodě 4 je 1/8 l, tj. osmina litru octa.

Iva Tirhaz

30. 9. 2020 13:11

Co je 1/8 octa...to jako litru? V receptu je to 4.

casino

25. 8. 2018 23:54

Potřebuji na zimu asi půl metráku ovocných polotovarů, tak jsem zkusil podle bodu 4.
Je to špica: Bez Gelfixu, málo sladké, správně nakyslé :yes:
Jabka jsem NELOUPAL, ani nemixoval :yes::yes:
Nevím zda jsou to povidla:-O ale hned jsem to vyzkoušel tady: https://www.toprecepty.cz/recept/1113-kolac-s-jabl...
No, na rozdíl od těsta byla náplň OK :yes::yes::yes:

klukodvody

21. 9. 2017 15:03

Díky moc za recept na který jsem teď narazil. Máme hromady jablek, letos to hrozně padá a nevěděli jsme co s tím. Už víme. Díky.:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes:

eevza

19. 9. 2017 08:04

spagetka: kolik té kyseliny citrónové prosím? Já nemám totiz doma ocet

olisek

20. 10. 2013 17:09

Dělala jsem třetí způsob a jsou opravdu vynikající :-)) :yes:

spagetka

26. 10. 2010 11:12

janatko, v tom případě jsi ale někde musela udělat chybu - protože když povidla vaříš, tak je už sterilovat nemusíš. Takže - sklenice i víčka byly čisté?(to asi ano, viď?)
A co hlavně zkouška, zda chytla víčka? Já je po naplnění a uzavření nechávám vychladnout otočená na víčko, pokud z některé obsah teče, je jadsné, že to bylo špatně uzavřené. Spíš bych sázela na to uzavření, předpokládám, že sklenice i víčka jsi měla čistá.
Jediné, co se mi nezdá, je ten 2.způsob, takhle bych to asi nedělala. V 1.způsobu Hella steriluje, ale to pokládám za zbytečné podle mě
Jinak já dělám 3.způsob, jak píše Hella (dávám ale želírák pro diabetiky a ne ocet ale kys.citronovou, nebo ten jablečný ocet, ale to výjimečně).

janatka

26. 10. 2010 11:06

Tak už mám vyzkoušeno,že bez sterilování to nejde .Už na mě ze špajzu syčí.:-/Tak příště to zavařím pro jistotu.

janatka

7. 10. 2010 11:17

Tak mám vyzkoušeno a pochuťové stránce dobré, děcka mi to ujídaly pod rukama a tak dělám další dávku.:yes:Dělám třetí způsob.

zizala

28. 9. 2010 14:18

Máš pěknou sklenici, jako buclák s ouškama :-O:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Další recepty

Tématické fráze: jablková povidla jablková povidla s octem jablkova povidla recept jablečná povidla bez míchání nejlepší jablková povidla jablková povidla bez míchání recept na jablková povidla jablečná povidla v troubě jablkové povidla jablecna povidla s octem povidla jablková jablkový povidla jablečná povidla bez cukru jabková povidla jablka povidla recept na jablkové povidla povidla z jablek v troube jablkové povidla recept domaci jablkova povidla nejlepší recept na jablková povidla

Suroviny: jablko, cukr krystal, ocet jablečný

TopRecepty.cz

Jablečná povidla na 3 způsoby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZL0