Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla na 3 způsoby

Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo k potření perníku. Vybrat si můžeme rovnou ze tří postupů.

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min Doba přípravy se liší podle jednotlivých variant.

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, Doba přípravy se liší podle jednotlivých variant.)

28. 9. 2010 10:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 855 kJ / 5 463 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky15,60 g
Vláknina117,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 254,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejně tak můžete dělat i povidla hrušková. Hrušky se rády kazí, tak pokud chcete mít jistotu, že povidla vydrží, můžete je ve sklenicích ještě klasicky zavařit, nebo výhodněji zavařit v mikrovlnné troubě http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-....

Nemáte-li čas stát u plotny a dlouze povidla míchat, můžete si práci ulehčit a upéct je v troubě http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecen...

Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr. 2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr. 4).

Zdroj: recept 1+2 noviny Blesk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

41744

2. 10. 2022 11:00

Za mě vítězí varianta č. 1.:yes::yes::yes:

hazel hazel

23. 9. 2021 22:34

Dnes jsem zkusila tento recepis na povidla z jablicek. Delala jsem podle # 4. Povedli se, a uz se tesim az zkusim kolac plneny temi to povidli. Dik za recepis

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 9. 2020 14:53

Iva Tirhaz: v bodě 4 je 1/8 l, tj. osmina litru octa.

Iva Tirhaz

30. 9. 2020 13:11

Co je 1/8 octa...to jako litru? V receptu je to 4.

casino casino

25. 8. 2018 23:54

Potřebuji na zimu asi půl metráku ovocných polotovarů, tak jsem zkusil podle bodu 4.
Je to špica: Bez Gelfixu, málo sladké, správně nakyslé :yes:
Jabka jsem NELOUPAL, ani nemixoval :yes::yes:
Nevím zda jsou to povidla:-O ale hned jsem to vyzkoušel tady: https://www.toprecepty.cz/recept/1113-kolac-s-jabl...
No, na rozdíl od těsta byla náplň OK :yes::yes::yes:

klukodvody klukodvody

21. 9. 2017 15:03

Díky moc za recept na který jsem teď narazil. Máme hromady jablek, letos to hrozně padá a nevěděli jsme co s tím. Už víme. Díky.:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes:

eevza

19. 9. 2017 08:04

spagetka: kolik té kyseliny citrónové prosím? Já nemám totiz doma ocet

olisek

20. 10. 2013 17:09

Dělala jsem třetí způsob a jsou opravdu vynikající :-)) :yes:

spagetka spagetka

26. 10. 2010 11:12

janatko, v tom případě jsi ale někde musela udělat chybu - protože když povidla vaříš, tak je už sterilovat nemusíš. Takže - sklenice i víčka byly čisté?(to asi ano, viď?)
A co hlavně zkouška, zda chytla víčka? Já je po naplnění a uzavření nechávám vychladnout otočená na víčko, pokud z některé obsah teče, je jadsné, že to bylo špatně uzavřené. Spíš bych sázela na to uzavření, předpokládám, že sklenice i víčka jsi měla čistá.
Jediné, co se mi nezdá, je ten 2.způsob, takhle bych to asi nedělala. V 1.způsobu Hella steriluje, ale to pokládám za zbytečné podle mě
Jinak já dělám 3.způsob, jak píše Hella (dávám ale želírák pro diabetiky a ne ocet ale kys.citronovou, nebo ten jablečný ocet, ale to výjimečně).

janatka janatka

26. 10. 2010 11:06

Tak už mám vyzkoušeno,že bez sterilování to nejde .Už na mě ze špajzu syčí.:-/Tak příště to zavařím pro jistotu.

janatka janatka

7. 10. 2010 11:17

Tak mám vyzkoušeno a pochuťové stránce dobré, děcka mi to ujídaly pod rukama a tak dělám další dávku.:yes:Dělám třetí způsob.

zizala zizala (moderátorka)

28. 9. 2010 14:18

Máš pěknou sklenici, jako buclák s ouškama :-O:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablková povidla jablková povidla s octem jablkova povidla recept jablečná povidla bez míchání nejlepší jablková povidla jablková povidla bez míchání recept na jablková povidla jablečná povidla v troubě jablkové povidla jablecna povidla s octem povidla jablková jablkový povidla jablečná povidla bez cukru jabková povidla jablka povidla recept na jablkové povidla povidla z jablek v troube jablkové povidla recept domaci jablkova povidla nejlepší recept na jablková povidla

Suroviny: jablko, cukr krystal, ocet, voda, jablko, cukr, ocet, konzervační přípravek, jablko, cukr, ocet, rum

TopRecepty.cz

Jablečná povidla na 3 způsoby

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZL0