Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná povidla na 3 způsoby

Sklízíme bohatou úrodu jablíček a přemýšlíme, jak je zužitkovat? Můžeme si připravit lahodná jablečná povidla jako od babičky. Hodí se jako náplň do buchet i koláčů nebo k potření perníku. Vybrat si můžeme rovnou ze tří postupů.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (80 min příprava, Doba přípravy se liší podle jednotlivých variant.)

28. 9. 2010 10:56

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 855 kJ / 5 463 kcal
Bílkoviny18,00 g
Tuky15,60 g
Vláknina117,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 155 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 254,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Stejně tak můžete dělat i povidla hrušková. Hrušky se rády kazí, tak pokud chcete mít jistotu, že povidla vydrží, můžete je ve sklenicích ještě klasicky zavařit, nebo výhodněji zavařit v mikrovlnné troubě http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-....

Nemáte-li čas stát u plotny a dlouze povidla míchat, můžete si práci ulehčit a upéct je v troubě http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecen...

Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4).

Zdroj: recept 1+2 noviny Blesk

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hazel hazel

23. 9. 2021 22:34

Dnes jsem zkusila tento recepis na povidla z jablicek. Delala jsem podle # 4. Povedli se, a uz se tesim az zkusim kolac plneny temi to povidli. Dik za recepis

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 9. 2020 14:53

Iva Tirhaz: v bodě 4 je 1/8 l, tj. osmina litru octa.

Iva Tirhaz

30. 9. 2020 13:11

Co je 1/8 octa...to jako litru? V receptu je to 4.

casino casino

25. 8. 2018 23:54

Potřebuji na zimu asi půl metráku ovocných polotovarů, tak jsem zkusil podle bodu 4.
Je to špica: Bez Gelfixu, málo sladké, správně nakyslé :yes:
Jabka jsem NELOUPAL, ani nemixoval :yes::yes:
Nevím zda jsou to povidla:-O ale hned jsem to vyzkoušel tady: https://www.toprecepty.cz/recept/1113-kolac-s-jabl...
No, na rozdíl od těsta byla náplň OK :yes::yes::yes:

klukodvody klukodvody

21. 9. 2017 15:03

Díky moc za recept na který jsem teď narazil. Máme hromady jablek, letos to hrozně padá a nevěděli jsme co s tím. Už víme. Díky.:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes:

eevza

19. 9. 2017 08:04

spagetka: kolik té kyseliny citrónové prosím? Já nemám totiz doma ocet

olisek

20. 10. 2013 17:09

Dělala jsem třetí způsob a jsou opravdu vynikající :-)) :yes:

spagetka spagetka

26. 10. 2010 11:12

janatko, v tom případě jsi ale někde musela udělat chybu - protože když povidla vaříš, tak je už sterilovat nemusíš. Takže - sklenice i víčka byly čisté?(to asi ano, viď?)
A co hlavně zkouška, zda chytla víčka? Já je po naplnění a uzavření nechávám vychladnout otočená na víčko, pokud z některé obsah teče, je jadsné, že to bylo špatně uzavřené. Spíš bych sázela na to uzavření, předpokládám, že sklenice i víčka jsi měla čistá.
Jediné, co se mi nezdá, je ten 2.způsob, takhle bych to asi nedělala. V 1.způsobu Hella steriluje, ale to pokládám za zbytečné podle mě
Jinak já dělám 3.způsob, jak píše Hella (dávám ale želírák pro diabetiky a ne ocet ale kys.citronovou, nebo ten jablečný ocet, ale to výjimečně).

janatka janatka

26. 10. 2010 11:06

Tak už mám vyzkoušeno,že bez sterilování to nejde .Už na mě ze špajzu syčí.:-/Tak příště to zavařím pro jistotu.

janatka janatka

7. 10. 2010 11:17

Tak mám vyzkoušeno a pochuťové stránce dobré, děcka mi to ujídaly pod rukama a tak dělám další dávku.:yes:Dělám třetí způsob.

zizala zizala (moderátorka)

28. 9. 2010 14:18

Máš pěknou sklenici, jako buclák s ouškama :-O:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablková povidla jablková povidla s octem jablkova povidla recept jablečná povidla bez míchání nejlepší jablková povidla jablková povidla bez míchání recept na jablková povidla jablečná povidla v troubě jablkové povidla jablecna povidla s octem povidla jablková jablkový povidla jablečná povidla bez cukru jabková povidla jablka povidla recept na jablkové povidla povidla z jablek v troube jablkové povidla recept domaci jablkova povidla nejlepší recept na jablková povidla

Suroviny: jablko, cukr krystal, ocet, voda, jablko, cukr, ocet, konzervační přípravek, jablko, cukr, ocet, rum

TopRecepty.cz

Jablečná povidla na 3 způsoby

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZL0