Jak udělat kuskus? Příprava ze 2 surovin je rychlá, snadná a zvládne ji každý
I když na první pohled vypadá kuskus v podobě malých zrníček jako obilovina, jedná se ve skutečnosti o druh těstoviny, která je populární po celém světě díky své snadné přípravě a univerzálnímu použití pro sladké i slané pokrmy.
Kuskus má své kořeny v severní Africe, kde se tradičně připravuje ve speciálním hrnci zvaném "kuskusiér". A proč je kuskus tak oblíbený? Příprava kuskusu je totiž blesková a pochutnáme si na něm i s minimem dalších ingrediencí. Využíváme jej jako alternativu k rýži, těstovinám nebo bramborám. Můžeme ho kombinovat s masem či zeleninou a vzniknout může skvělý studený salát, příloha i sytý hlavní chod.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit kuskus ze dvou surovin
Nejběžněji je u nás k dostání marocký kuskus, který má nejjemnější podobu a prodává se jako instantní produkt, který se nemusí dále vařit. Pouze se zalije horkou vodou nebo pro bohatší chuť vývarem (zeleninovým, masovým). A jak na to?
- Na 1 porci kuskusu potřebujete: 50 g kuskusu a 100 ml vývaru nebo vody.
- Kuskus nasypte do širší mísy (aby byl v tenčí vrstvě) a zalijte vařícím vývarem nebo vodou v poměru 1 díl kuskusu na 2 díly tekutiny.
- Jemně pročechrejte vidličkou.
- Zakryjte pokličkou a nechte 10 minut odpočinout.
- Poté podávejte jako přílohu nebo kuskus dochuťte podle vlastních preferencí.
Základní přípravu kuskusu ze dvou surovin můžete zhlédnout také v našem videonávodu, který vás názorně provede krok za krokem. Dobrou chuť.
Komentáře