Jak udělat pomazánku z červené řepy? Křen dodá říz a do 10 minut máme hotovo
V zimním období přichází správný čas na červenou řepu, kořenovou zeleninu nabitou nejen krásnou barvou, ale především vitamíny. Pokud nevíte, jak ji v kuchyni zužitkovat, přinášíme inspiraci na bleskovou a lahodnou pomazánku.
Jednou z možností, jak si červenou řepu zamilovat, je ochutnat pomazánku, která zaujme hned na první pohled svou výraznou barvou. Zároveň kombinuje chuť sladké řepy a pikantního křenu. Vše propojíme jemným pomazánkovým máslem s trochou jogurtu a zakysané smetany. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme na přípravu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat pomazánku z červené řepy
Na přípravu pomazánek z řepy používáme řepu buď uvařenou či pečenou, nebo syrovou jako v našem receptu, čímž si zachová chuť i všechny své vitamíny. A jak na to?
- Na 1 dávku pomazánky z červené řepy s křenem potřebujete: 200 g červené řepy, 180 g pomazánkového másla bez příchuti, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku strouhaného křenu a dle chuti sůl a mletý pepř.
- Bulvy oloupejte a nastrouhejte řepu na struhadle najemno.
- V misce smíchejte řepu s pomazánkovým máslem, jogurtem a smetanou, směs podle chuti osolte a opepřete.
- Nakonec vmíchejte najemno nastrouhaný křen.
- Pomazánku z červené řepy s křenem namažte na oblíbené pečivo.
Tip: K červené řepě se dokonale hodí nasekané vlašské ořechy nebo opražená slunečnicová semínka, která na povrch sypeme při podávání.
Vyzkoušejte pomazánku zase trochu jinak, a to z červené řepy a lučiny. Přidáváme do ní také nastrouhaný sýr a česnek pro lehkou pikantnost. Pomazánka je opět velmi snadná a rychlá. S přípravou pomůže náš videorecept.
Komentáře