Jak připravit rybí filé? Výborně chutná zapečené se sýrem. Názorné video poradí s postupem
Rybí filé jsou plátky z ryb, zbavené kostí. Upečené nebo usmažené na různé způsoby patří mezi oblíbená jídla v mnoha rodinách. Není divu, příprava filé je snadná a nenáročná, chuť výborná. Na pokrmech z filé si rády pochutnají i děti.
Jak připravit rybí filé se sýrem
Filé zapečené s vejci a nivou chutná luxusně. Můžeme ho podávat s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a ozdobit zeleninou.
- Připravíme si 400 g rybího filé, 2-3 vejce, 2 lžíce mléka, 70 g nivy (nebo jiného sýra), petrželovou nať, máslo, koření na ryby, citronovou šťávu a sůl.
- Zapékací misku vymažeme máslem.
- Plátky filé osolíme a okořeníme z obou stran, pak je vložíme do zapékací misky.
- Položíme na ně plátky másla a pokapeme je citronovou šťávou.
- Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme cca 15–20 minut.
- Zapékací misku vyjmeme z trouby. Předpečené filé přelijeme rozšlehanými vejci s mlékem a nastrouhaným sýrem. Posypeme nakrájenou petrželkou.
- Vložíme znovu do trouby a ještě krátce zapečeme (cca 10 minut).
Pokrm pro nás bude ještě snazší na přípravu, když před vařením zhlédneme názorné video:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 2 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak se vaří bramborová kaše? Jak snadno připravit celerovou, mrkvovou a dýňovou variantu
Jak na domácí křupavé cini minis z tortilly: Snadná a rychlá snídaně voní skořicí a připravená je v cukuletu
Jak zpracovat listovou petržel. Má své místo v mnoha receptech a řadu možností nabízí náš receptář
Komentáře