Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řepa je na první pohled nevzhledná kořenová zelenina, se kterou však můžete v kuchyni doslova vykouzlit zázraky. Navíc jde o zeleninu nadupanou vitamíny a velmi prospěšnou pro naše zdraví. Představíme vám z ní ty nejoblíbenější recepty našich čtenářů.

Červená řepa je natolik variabilní, že ji můžete připravit nejenom do slaných receptů, ale také do sladkých moučníků. Kouzlit můžete i s její úpravou - lze ji připravit zasyrova, vařenou, pečenou, výtečně chutná i naložená ve sladkokyselém nálevu.

Polévky z červené řepy

Polévka je grunt, a ta z červené řepy je navíc plná vitamínů, minerálů a vlákniny. Neměli byste ji tedy opomíjet. Nejslavnější polévka z této ingredience je určitě světově známý boršč. Jedná se o vydatnou polévku, která je na závěr zjemněna zakysanou smetanou.

Hlavní chod z červené řepy

Řepové karbanátky, vegeburger nebo rizoto z řepy jsou kuchařské pojmy, které jsou pro vyznavače moderní kuchyně známé. Tato jídla ocení i "masožrouti" jako příjemnou změnu. Červenou řepu můžete využít i na přílohu k masu a připravit z ní hranolky.

Pomazánka z řepy

Pomazánky patří mezi často připravovaná jídla na svačinku nebo k večeři. Řepa se do nich používá buď zasyrova nebo ji můžete nejprve uvařit či upéct v alobalu. Jemná, zemitá chuť řepy dodá každé pomazánce šmrnc. Na čerstvém chlebu si ji zamilujete.

Marinovaná červená řepa

Marinování řepy je jeden z dalších způsobů, jak si tuto chutnou zeleninu připravit. Základem marinád nejčastěji bývá ocet, koření a někdy také med. Některé marinády potřebují čas a u některých je výsledek za pár minut hotový. Záleží, který recept vyberete.

Pokud byste chtěli vyzkoušet nějaké jídlo z červené řepy, určitě zhlédněte videorecept na jednu z nejvýraznějších polévek, kterou je boršč. Je obohacen zelím, masem a brambory. Přejeme dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky