Jak upéct domácí pizzu? Dokonale nadýchané těsto můžete obložit vším, co máte rádi
Pokud jste milovníci italské kuchyně, zajisté si rádi dopřáváte pizzu, která má dokonale křupavé okraje a voní rajčaty s bazalkou. Příprava těsta je až překvapivě jednoduchá a co na ni dáte, je už čistě na vaší fantazii.
Pizza se stala nejoblíbenějším pokrmem po celém světě a dokáže potěšit chuťové buňky k obědu i k večeři. Uděláte ji z kynutého těsta, které není složité na přípravu, následně pizzu obložíte šunkou či salámem a posypete strouhaným sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct domácí pizzu
Všichni milovníci voňavé domácí pizzy zajásají, protože s tímto receptem oslníte blízkou rodinu i přátele.
Na dvě pizzy o průměru 32 cm budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve ve vlažné vodě rozmíchejte droždí, trochu mouky a cukr. Nechte asi 15 minut vzejít kvásek.
- Do vykynutého kvásku přidejte zbytek hladké mouky, olej, sůl a zpracujte v hladké kynuté těsto.
- Těsto uložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte 45–60 minut kynout.
- Po vykynutí rozdělte těsto na poloviny a každou část vytvarujte do tvaru pizzy na plech vyložený pečicím papírem.
- Dále těsto potřete rajčatovou omáčkou, posypte pizza kořením a obložte čímkoli, co máte rádi - šunkou, salámem, nakrájenou mozzarellou či rajčaty.
- Připravenou pizzu vložte do vyhřáté trouby a pečte na 220 °C asi 15 minut.
Křehké a nadýchané těsto můžete vyzkoušet s pomocí snadného videonávodu, který vás provede přípravou krok za krokem. V případě, že se nemůžete rozhodnout, čím pizzu obložit, máme pro vás oblíbené variace obložení pizz, které si zamilujete.
Komentáře