Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové Himaláje (v remosce)

Lahodné moučníky nemusíte péct jen v troubě, ale bezvadná je také příprava v remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a ovoci dokonale vláčná. Použít můžete meruňkový kompot, ale také čerstvou úrodu.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

14. 7. 2015 09:14

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie12 953 kJ / 3 096 kcal
Bílkoviny78,44 g
Tuky95,43 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 573 mg
Sodík 465 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy476,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mám osobně vyzkoušeno, že tyhle moučníky se v teflonové formě remosky nepropečou. Proto doporučuji péct ve formě hliníkové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mirrika

30. 10. 2021 15:34

výborný koláč

RubyRom RubyRom

9. 2. 2018 20:48

:yes::yes::yes:

cathleen cathleen

17. 11. 2016 20:02

Šarka: určitě ;-) dej dvojnásobné množství surovin, buchta bude na celý plech, a peč při 160°C/45-50 min - těsto krásně vyběhne a zároveň se propeče.

Šarka

17. 11. 2016 18:15

nemám remosku jak ji mohu upéct v elektrické troubě?

cathleen cathleen

14. 6. 2016 13:57

ladus31, zdenka: pekla jsme ji i v troubě, když jsem potřebovala celý plech (a zdvojnásobila dávky surovin) - vložit do studené trouby, zapnout na 170°C a upéct. Ne zcela do tuha, tvarohová náplň tím, jak bude stydnout, zpevní.
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to:-8

zdenka

14. 6. 2016 13:49

ladus31:dejte,prosím,vědět jak to dopadlo,nemám taky remosku :-)

ladus31 ladus31

14. 6. 2016 12:41

:-)remosku nemám,ale vyzkouším v elektrické troubě a přiklopím alobalem:-O,snad nic nezkazím;-)je to moc lákavé:-)

cathleen cathleen

19. 7. 2015 08:39

casino: díky, teplotu si upravím.
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dá:-)A moc lituji toho, že jsem tehdy nevěděla, že v teflonové formě to upéct nejde, i kdyby se člověk rozkrájel.
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.

casino casino

18. 7. 2015 23:25

cathleen:
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení:yes:
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...

R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky:-D

Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu;-) Sice jsem si suroviny přepočítal na nehrnky, ale buchýnce to neuškodilo...:-))
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...;-)

cathleen cathleen

16. 7. 2015 06:02

casino: díky za fotku :-) u nás meruňky teprve zrát začínají, ale zavařené jsem volila kvůli jejich výrazné chuti.
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.:-p
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.

casino casino

15. 7. 2015 22:20

Buchýnka byla jako peříčko:yes: ale než jsem se otočil, tak MAKRONKY focený objekt sluply skoro celý samy! Asi by to chtělo péci v Remosce GRAND:-D

Dělají-li dva totéž, není to totéž...:-)
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...;-)
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!:-O
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...:-8
Zítra peču nabeton znovu:-D

klukodvody klukodvody

15. 7. 2015 15:05

:yes::yes::-K:-K

mika59 mika59

14. 7. 2015 16:27

Hodně lákavá :yes:

mysulka mysulka

14. 7. 2015 16:16

Hned bych si nabídla:yes::-K

bofinka

14. 7. 2015 12:16

Ta je:-O:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: buchta z meruňkového kompotu remoska recepty pečeme s meruňkami jak péci v remosce meruňkova buchta v remosce recepty z remosky co upect v remosce penny meruňkový kompot třaslavá buchta merunkove hinalaje merunkova buchta z remosky koláč himalaje meruňkový koláč v remosce recepty do remosky moučník s broskvemi broskvová buchta buchta s jedním tvarohem a meruňkami buchta s tvarohem a meruňkami buchty pečené v remosce meruňkový koláč do remosky

Suroviny: prášek do pečiva, mouka polohrubá, cukr krupice, mléko, olej, vejce, tvaroh, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový, vejce, mléko, kompot meruňkový

TopRecepty.cz

Meruňkové Himaláje (v remosce)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7rE