Meruňkové Himaláje (v remosce)

cathleen Kuchařka: cathleen

Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 17 názorů

Suroviny

Rozpočet pro menší remosku (Original, 24 cm) není vhodné péct v teflonové formě (špatně se propéká):
1/2 prášku do pečiva
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1 vajíčko
Náplň:
250 g tvarohu
1 vanilkový cukr
1/2 hrnku moučkového cukru
1/2 vanilkového pudinku v prášku
1 vajíčko
1/2 hrnku mléka
meruňkový kompot (nebo kyselejší ovoce)
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny, vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto.

  2. Suroviny na náplň dobře vymícháme.

  3. Meruňkový kompot zcedíme a meruňky nakrájíme na plátky.

  4. Do vymazané a vysypané remoskové formy vylijeme naběračkou větší část těsta, na něj opatrně (opět naběračkou) celou náplň, tu poklademe meruňkami a pocákáme zbytkem těsta.

  5. Pečeme přibližně 35-40 minut - těsto krásně vyběhne.

Poznámka

Mám osobně vyzkoušeno, že tyhle moučníky se v teflonové formě remosky nepropečou. Proto doporučuji péct ve formě hliníkové.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 687 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Meruňkové Himaláje (v remosce)

  • RubyRom RubyRom

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Šarka: určitě ;-) dej dvojnásobné množství surovin, buchta bude na celý plech, a peč při 160°C/45-50 min - těsto krásně vyběhne a zároveň se propeče.

    Odpovědět

  • Šarka Šarka(neregistrovaná)

    nemám remosku jak ji mohu upéct v elektrické troubě?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    ladus31, zdenka: pekla jsme ji i v troubě, když jsem potřebovala celý plech (a zdvojnásobila dávky surovin) - vložit do studené trouby, zapnout na 170°C a upéct. Ne zcela do tuha, tvarohová náplň tím, jak bude stydnout, zpevní.
    Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to:-8

    Odpovědět

  • zdenka zdenka(neregistrovaná)

    ladus31:dejte,prosím,vědět jak to dopadlo,nemám taky remosku :-)

    Odpovědět

  • ladus31 ladus31

    :-)remosku nemám,ale vyzkouším v elektrické troubě a přiklopím alobalem:-O,snad nic nezkazím;-)je to moc lákavé:-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    casino: díky, teplotu si upravím.
    Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dá:-)A moc lituji toho, že jsem tehdy nevěděla, že v teflonové formě to upéct nejde, i kdyby se člověk rozkrájel.
    Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.

    Odpovědět

  • casino casino

    cathleen:
    ...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
    1. ve "studené" Remosce - 40´
    2. v rozpálené R. - 35´
    V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení:yes:
    Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...

    R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky:-D

    Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu;-) Sice jsem si suroviny přepočítal na nehrnky, ale buchýnce to neuškodilo...:-))
    No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    casino: díky za fotku :-) u nás meruňky teprve zrát začínají, ale zavařené jsem volila kvůli jejich výrazné chuti.
    Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
    Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.:-p
    Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
    A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.

    Odpovědět

  • casino casino

    Buchýnka byla jako peříčko:yes: ale než jsem se otočil, tak MAKRONKY focený objekt sluply skoro celý samy! Asi by to chtělo péci v Remosce GRAND:-D

    Dělají-li dva totéž, není to totéž...:-)
    Použil jsem marhule přímo ze stromu...
    Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...;-)
    Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!:-O
    A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...:-8
    Zítra peču nabeton znovu:-D

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

  • mika59 mika59

    Hodně lákavá :yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    Hned bych si nabídla:yes::-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Ta je:-O:yes:

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ja remosku tedy nemam, ale toto me vzalo dech, krasna buchticka!!

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: buchta z meruňkového kompotu remoska recepty pečeme s meruňkami jak péci v remosce meruňkova buchta v remosce recepty z remosky co upect v remosce penny meruňkový kompot třaslavá buchta merunkove hinalaje merunkova buchta z remosky koláč himalaje meruňkový koláč v remosce recepty do remosky moučník s broskvemi broskvová buchta buchta s jedním tvarohem a meruňkami buchta s tvarohem a meruňkami buchty pečené v remosce meruňkový koláč do remosky