Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veka na chlebíčky by měla mít vláčné a měkké těsto, avšak s dokonale křupavými okraji. Takový obložený chlebíček se může stát hvězdou vašich oslav a rodinných setkání. Připravíte ji snadno pouze z několika základních surovin.

Čerstvě upečená a nadýchaná veka je skvostem každé hospodyňky. Plátek čerstvé veky se nejčastěji maže oblíbenou pomazánkou nebo pařížským či bramborovým salátem. Obložit je můžete čerstvou šunkou, debrecínkou nebo také plátkem sýru.

Jak upéct domácí veku

Domácí veka na chlebíčky se peče z kynutého těsta a je skvělou volbou při každé oslavě či setkání s přáteli.

Na 3 domácí veky budete potřebovat tyto suroviny

  1. K vykynutému kvásku přilijte zbylé mléko, olej, dále přisypte sůl a také mouku. Ze všech surovin vypracujte pružné těsto, které necháte v míse kynout 45–60 minut.
  2. Vykynuté těsto na válu propracujte, rozdělte na 3 díly a každý vyválejte na placku. Poté placku srolujte a vytvarujte veku.
  3. Vytvarované veky uložte na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Veky potřete rozšlehaným vejcem nebo vodou a pečte při teplotě 200 °C přibližně 30–35 minut.

Pojďte si připravit kynuté veky podle snadného videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Výsledné obložené chlebíčky uchvátí každou návštěvu i každého člena rodiny. Napište nám pak do komentáře, jak se vám povedly.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky