Jak upéct domácí veku? Připravte bezkonkurenční chlebíčky z vláčné veky
Veka na chlebíčky by měla mít vláčné a měkké těsto, avšak s dokonale křupavými okraji. Takový obložený chlebíček se může stát hvězdou vašich oslav a rodinných setkání. Připravíte ji snadno pouze z několika základních surovin.
Čerstvě upečená a nadýchaná veka je skvostem každé hospodyňky. Plátek čerstvé veky se nejčastěji maže oblíbenou pomazánkou nebo pařížským či bramborovým salátem. Obložit je můžete čerstvou šunkou, debrecínkou nebo také plátkem sýru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct domácí veku
Domácí veka na chlebíčky se peče z kynutého těsta a je skvělou volbou při každé oslavě či setkání s přáteli.
Na 3 domácí veky budete potřebovat tyto suroviny:
- K vykynutému kvásku přilijte zbylé mléko, olej, dále přisypte sůl a také mouku. Ze všech surovin vypracujte pružné těsto, které necháte v míse kynout 45–60 minut.
- Vykynuté těsto na válu propracujte, rozdělte na 3 díly a každý vyválejte na placku. Poté placku srolujte a vytvarujte veku.
- Vytvarované veky uložte na plech vyložený pečicím papírem.
- Veky potřete rozšlehaným vejcem nebo vodou a pečte při teplotě 200 °C přibližně 30–35 minut.
Pojďte si připravit kynuté veky podle snadného videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem. Výsledné obložené chlebíčky uchvátí každou návštěvu i každého člena rodiny. Napište nám pak do komentáře, jak se vám povedly.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře