Slaninové flíčky s dušeným zelím

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Těstoviny 0 názorů

Suroviny

200 g flíčků v suchém stavu
400 g čerstvého červeného zelí (lze i bílé)
220 g gazdovské slaniny nebo libovějšího debrecínského špeku...
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř mletý
drcený kmín
cukr krupice
ocet
sádlo nebo olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na malé kostičky a nasucho, pokud je trochu tučnější, ji osmažíme dozlatova. Je-li slanina libovější, přidáme trošičku sádla nebo oleje. Ke konci smažení přidáme ke slanině rozvonět i jemně nasekaný česnek.

  2. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo sádle lehce dozlatova. Přidáme na nudličky pokrájené zelí, které osolíme, přidáme zhruba lžíci cukru, trošku drceného kmínu a promícháme. Zelí není nutné podlévat, přidáním soli a cukru, zelí uvolní dostatek šťávy, která nám postačí na krátké podušení na mírném ohni, pod poklicí. Dusíme na skus, dle vlastní chuti můžeme dosolit nebo osladit, nakonec okyselíme octem a ještě krátce společně podusíme.

  3. Flíčky nasypeme do vroucí osolené vody a uvaříme dle návodu na obalu, poté scedíme a nasypeme zpět do hrnce, kde je zasypeme osmaženou slaninou s vysmaženým tukem, opepříme a promícháme.

  4. Slaninové flíčky podáváme s dušeným zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slaninové flíčky s dušeným zelím

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zelí se slaninou zelí na se slaninou zelí se se slaninou flíčky se zelím slanina a zeli špagety s dušenym zelím

Zapomněl/a jsem heslo