Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Miniaturní dortíky alias muffiny jsou upečené během krátké chvíle a mohou nám posloužit jako křehký moučník ke kávě či menší svačinka pro děti. Do těsta můžete přimíchat i jakékoliv ovoce či kousky čokolády.

Oslaďte si den moučníkem, který není na přípravu složitý a zároveň potěší vaše chuťové buňky. Těsto můžete obohatit nastrouhaným jablkem, mrkví či kousky různého ovoce. Muffiny lze také zdobit na povrchu svěžím krémem a kousky ovoce.

Jak upéct jogurtové muffiny

Vláčné a měkké jogurtové muffiny jsou populární k rychlé svačině na cesty i pro děti do školy. Jsou na přípravu tak snadné, že je zvládnou i úplní začátečníci v kuchyni.

Na zhruba 12 kusů muffinů budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve plech na muffiny vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou nebo na plech naskládejte papírové košíčky.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C. Dále celá vejce rozklepněte do mísy, přidejte moučkový i vanilkový cukr a vše  prošlehejte metličkou.
  3. Postupně vmíchejte také jogurt, olej a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Všechny suroviny důkladně promíchejte a podle chuti vmíchejte čokoládové pecičky.
  4. Nyní těsto lžící naplňte do formy či do košíčků na muffiny a to zhruba do 2/3 jejich objemu. Podle chuti můžete přidat také nakrájené ovoce a ozdobit kousky čokolády.
  5. Muffiny vložte do vyhřáté trouby a pečte je 5 minut na 200 °C, poté teplotu snižte na 170 °C a dopékejte asi 15 minut. Správně propečené muffiny můžete vyzkoušet pomocí špejle.

Muffiny jsou báječné k lehké svačince i jako moučník ke kávě. Výhodou je, že je můžete připravit s jakoukoliv příchutí, podle surovin, které máte zrovna k dispozici. Úvodní videorecept vám poradí, jak upéct dokonale vláčné muffiny.

Komentáře

Další tipy a triky