Jak upéct nadýchanou bublaninu? Skvěle chutná ve spojení s třešněmi či jahodami
Lehká a nadýchaná jako obláček, plná chutného ovoce sesbíraného na zahrádce, ano, řeč je o klasické bublanině, která potěší každého milovníka sladkých moučníků. Tato letní klasika je navíc velmi snadná i rychle hotová.
Receptů na bublaninu je nespočet a každý máme zajisté v receptáři ten svůj oblíbený. Když se řekne bublanina, většinou si představíme pekáč plný vláčné buchty se spoustou sladko-kyselého ovoce a povrchem zasypaným moučkovým cukrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct bublaninu s ovocem
Nadýchaná bublanina s ovocem je nejznámější letní moučník, který zkrátka neomrzí. Navíc na ni snadno spotřebujete úrodu ovoce za zahrádky.
- Na jeden plech o velikosti 30x40 cm budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve ušlehejte celá vejce s vanilkovým i krupicovým cukrem a s citrónovou kůrou do husté pěny. Na tomto šlehání si dejte záležet - čím déle budete šlehat, tím víc bude bublanina nadýchanější.
- Poté přidávejte postupně olej, mléko a nakonec také mouku prosátou s kypřicím práškem.
- Připravené a nakrájené ovoce poprašte lehce moukou.
- Vyšlehané těsto nalijte do předem vymazaného a vysypaného pekáče, případně pekáč vyložte pečicím papírem. Na těsto rozložte lehce pomoučené ovoce.
- Pekáč nyní vložte do trouby a pečte na 180 °C přibližně 30 minut. Propečenou bublaninu vyzkoušejte špejlí, která by měla být po zapíchnutí a vytažení suchá.
Bublanina patří mezi na přípravu velmi jednoduché moučníky, které s lehkostí zvládnou i začátečníci v kuchyni, pomocí vám může být úvodní videorecept. Dejte nám vědět do komentáře, jak se vám tato pochoutka povedla.
Dobrou chuť.
Komentáře