Připravit bublaninu je snadné. Poradíme, jak na to, aby ovoce zdobilo její povrch a neklesalo
Ovocná bublanina je dokonalým dezertem pro každou příležitost. Je ideální na letní oslavy, pikniky v přírodě, nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Sladké ovoce a snadná příprava z ní dělají oblíbený moučník naší kuchyně.
Pokud jste fanouškem sladkých dobrot, ovoce, nadýchaného těsta a snadných receptů, ovocná bublanina je pro vás dokonalou volbou. Její svěží chuť zajišťuje oblíbené ovoce, které ale může v těstě klesat a tím nás potrápit. Máme pro vás řešení:
- Ovoce zasypejte trochou hrubé mouky a poté jej rozprostřete na těsto. Těsto bude propečené, nerozmočené a ovoce zůstane na povrchu těsta.
- Pokud ovoce zasypete cukrem, zůstane na povrchu moučníku, ale těsto kolem ovoce se rozmočí.
- Ovoce bez posypu se dá do pohybu směrem dolů a opět bude rozmočené.
Ovocné moučníky
Ideální ovoce do moučníků je čerstvé, zralé a šťavnaté. Ovoce z kompotu se musí nechat dobře okapat, neboť obsahuje mnoho tekutiny. Pokud je máte mražené, dejte je na moučník ještě zmrzlé a ihned vložte do trouby. I těsto může mít mnoho podob, proto se setkáte s bublaninou šlehačkovou, tvarohovou či olejovou. A pokud ještě nemáte svůj oblíbený recept, nabízíme vám několik tipů z našeho bohatého receptáře.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 11 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 21 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Ovoce, které můžete sklízet i na balkoně: Jahodníky kromě sladké úrody krásně kvetou a zdobí, ostružiny vydrží do prvních mrazíků
Bublanina je typický letní moučník s čerstvým ovocem, který zvládne i začátečník
Komentáře