Jak upéct borůvkovou bublaninu? Oblíbený moučník je bleskově upečený a plný ovoce
Voňavá, nadýchaná jako obláček a plná šťavnatého ovoce, ano, řeč je o piškotové bublanině, která patří mezi nejoblíbenější moučníky. Spotřebovat na ni můžete úrodu ze zahrádky, jako například borůvky, maliny či třešně.
Bublanina je typický letní moučník, kterým nikdy neurazíte žádnou návštěvu. Výborně chutná k šálku voňavé kávy. Dopřát si ji můžete kdykoli během roku, avšak právě během léta lze bublaninu posypat velkou dávkou čerstvého ovoce z vlastní zahrádky, taková je nejchutnější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct borůvkovou bublaninu
Rychlá piškotová bublanina se doslova rozplývá na jazyku a připravuje se pouze z několika málo surovin.
- Na 1 plech bublaniny budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve oddělte žloutky a z bílků poté vyšlehejte pevný sníh.
- Do sněhu postupně zašlehejte žloutky, cukr a nakonec po částech přimíchejte mouku.
- Nyní vymažte a vysypejte plech hrubou moukou, případně jej můžete vyložit pečicím papírem.
- Těsto nalijte na připravený plech a posypejte očištěným ovocem podle vlastního výběru. V případě, že použijete kyselé ovoce, obalte ho předem v cukru.
- Bublaninu vložte do předem vyhřáté trouby a pečte ji na 180 °C přibližně 30 minut. Propečenou buchtu vyzkoušejte pomocí špejle - po vytažení musí být suchá, bez zbytků těsta.
Začátečníci v kuchyni si mohou borůvkovou bublaninu připravit s pomocí rychlého videonávodu. Chcete-li tento moučník posunout na vyšší úroveň, posypejte ho křupavou drobenkou. Napište nám pak do komentáře, jak se vám bublanina povedla.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře