Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso z divočáka: Poradíme vám, jak ho zpracovat
Zdroj: Toprecepty.cz

Prase divoké je rytířem našich lesů a může dosahovat hmotnosti až 300 kg. Nazývá se zvěří černou. Žije v listnatých i ve smíšených lesích, ale také v mokřinách, polních kulturách a méně zalesněných plochách.

Často se setkáváme s pojmem "maso z kance", ale na tom byste si opravdu nepochutnali. U dospívajících jedinců se začíná rozvíjet typický pach podobný směsi potu a moči, který se věkem umocňuje. Čím starší kanec, tím silnější pach masa. Nejchutnější je maso z jednoletého zvířete.

 

Jednotlivé druhy masa a jejich využití

Maso z divočáka má tmavě červenou barvu. Je nejtučnější ze zvěřiny, ale zdaleka ne tak tučné jako z prasete domácího. Je jemné, křehké a šťavnaté

S masem z divočáka se pracuje stejně jako s masem z prasete domácího, ale zahrnuje benefity zvěřiny. Nechte se inspirovat v sekci Recepty nebo v následujícím videu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky