Jak upéct vláčného beránka? Vsaďte na mléčné výrobky, ovoce nebo zeleninu
Beránek, který je vláčný, nedrhne v krku a nemusíme každé sousto zapíjet, je pro konzumaci ideální. Docílit takového těsta není vůbec složité, stačí najít vyhovující recept nebo do toho vašeho přidat zvláčňující ingredienci.
Chutný a vláčný beránek je příjemný pro konzumaci. Ingrediencí, které zvláčňují těsto, je překvapivě hodně. V podstatě pro beránka platí totéž, co pro bábovky. Někdy stačí jen změnit tuk a místo másla použít olej, mascarpone nebo smetanu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct vláčného beránka
- Zkuste místo mléka použít kysaný mléčný nápoj, jako je podmáslí, acidofilní mléko nebo kefír.
- Také beránek z tvarohového nebo jogurtového těsta bude chuťově vynikající.
- Mleté ořechy, mák a jiná semínka těsto nejen ochutí, ale také zvláční.
- Příjemně jemné a vláčné těsto bude s použitím ovoce nebo zeleniny, jako například banánů, avokáda, jablek, mrkve či cukety.
Pro inspiraci máme připravený názorný videorecept na vláčného beránka z jogurtového těsta podle cukráře Josefa Maršálka. Vyzkoušíte?
Komentáře