Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek z tvarohového těsta. Nejlepší recepty na lahodného a  vláčného beránka
Zdroj: Top recepty

Beránek z tvarohového těsta bude krásnou ozdobou naší velikonoční tabule. Díky přidanému tvarohu je příjemně vláčný, lahodný a nedrobí se. Následující oblíbené recepty nám poradí, jak ho upéct co nejlépe, aby se nám povedl.

Velikonoční beránek

K velikonočním svátkům se váže mnoho tradic a zvyků. Kromě přírodního barvení vajíček a pletení pomlázek je to také pečení beránků. V našem receptáři máme velký výběr z mnoha chutných variant, jak beránky upéct. Využít můžeme i osvědčené bábovkové těsto. Tvarohové těsto patří mezi ty nejoblíbenější - po upečení je vláčné a skvěle chutná.
 

Jak připravit tvarohové těsto

Nejprve ušleháme máslo (Heru) s celými vejci a cukrem do hladké pěny. Poté přidáme tvaroh a mouku, do které jsme vmíchali prášek do pečiva. Můžeme přisypat rozinky, ořechy a pro vůni nastrouhanou citronovou kůru. Připravíme si formu - vymažeme ji pečlivě tukem a vysypeme moukou.

Jak se peče ve formě

Těsto dobře promícháme a vložíme do formy, naplníme ji pouze do 3/4 - ne více, aby těsto nevyteklo. Pokud nám těsto přebývá, můžeme upéct ještě malou bábovku. Beránka pečeme pozvolna přibližně 40 minut v předehřáté troubě při teplotě 170 °C. Správnou propečenost zjistíme pomocí špejle.

Jak ozdobit beránka

Upečeného beránka po vychladnutí buď pocukrujeme nebo dozdobíme čokoládovou či jinou polevou. Na krček mu uvážeme červenou stužku. Očka mu vytvoříme z hřebíčků (koření) nebo rozinek. Vedle beránka můžeme na tác položit svěží zelené větvičky. Na stole se bude krásně vyjímat.

Ozdobeným beránkem z tvarohového těsta (ať už světlým, kakaovým nebo makovým) rozhodně potěšíme - můžeme ho upéct jako jedlý dárek. Určitě bude mít úspěch a radost z něho budou mít hlavně děti. Recepty na další velikonoční dobroty pro děti najdeme v následujícím článku.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více