Jak využít zázvor v moučnících? Je důležitou surovinou zimního pečení
Zázvor v moučnících dokonale vyvažuje sladkost, dodává exotický nádech a má hřejivé účinky na náš organismus. To je ideální pro podzimní a zimní pečení. Přinášíme vám inspiraci na nejoblíbenější moučníky a cukroví.
Mnoho lidí se bojí, že zázvor bude v moučnících příliš ostrý. Opak je ale pravdou. Při pečení a vaření se jeho štiplavost zjemní a zůstane jen kořeněná, voňavá chuť s lehkou štiplavostí, která se skvěle doplňuje s jablky, dýní, medem, skořicí a čokoládou. Mletý sušený zázvor je také nedílnou součástí vánočního pečení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak využít zázvor v moučnících
Do moučníků používáme nejčastěji mletý sušený zázvor nebo kandovaný zázvor, který je zároveň výborným mlsáním.
- Vánoční cukroví: Mletý zázvor je součástí kořenících směsí do tradičních perníčků i nezaměnitelných zázvorek.
- Moučníky: Zázvor přidáváme především jako skvělé "oživení" sladkého těsta. S oblibou ho kombinujeme se skořicí a muškátovým oříškem. Výborně "ozvláštní" mrkvové moučníky, dýňové muffiny a podzimní jablečné nebo hruškové koláče.
- Rychlé moučníky: Zázvor se výborně hodí do vláčných těst, jako jsou cuketové hrnkové moučníky na plech a bábovky, ve kterých doplní jemnou chuť svou pikantností.
- Sušenky: Mletý nebo kandovaný zázvor je nedílnou součástí oblíbených zázvorových sušenek, které jsou velmi jednoduché na přípravu.
Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit tradiční maminčiny zázvorky, které začínáme péct již koncem listopadu, aby se stihly rozvonět a odležet. Zajímá vás další využití zázvoru? Inspirujte se naším článkem.
Komentáře