Kandovaný zázvor

petram Kuchařka:

Ostatní 25 názorů

514
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Suroviny

zázvor (čerstvý)
cukr
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm.

  2. Přendáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny plátky ponořené. Pod pokličkou vaříme za občasného promíchání asi 10 min.

  3. Následně vývar opatrně slijeme (uschováme), plátky zalijeme čerstvou vodou a opět 10 min povaříme. Tento postup opakujeme 4x, abychom odstranili část štiplavosti.

  4. Po posledním slití zázvorového vývaru ještě jednou zalijeme vodou těsně nad poslední kousky zázvoru a přidáme cukr.

  5. Množství cukru závisí na množství zázvoru a vaší chuti, na ty tři kusy zázvoru, co jsou na fotografii, jsem dala 4 vrchovaté lžíce.

  6. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme do té doby, než se voda zredukuje na hustý sirup, který obalí všechen zázvor a většina tekutiny se vyvaří (trvá to obvykle 20-30 min).

  7. Na závěr přendáme na talíř, oddělíme od sebe jednotlivé kousky a necháme zaschnout.

  8. Po několika hodinách, když je sirup téměř suchý, můžeme ještě obalit v krupicovém cukru.

Poznámka

Schované vývary ze zázvoru můžeme použít např. do čaje nebo na přípravu domácí zázvorové limonády.

Recepty na zázvorový čaj:

http://www.toprecepty.cz/recept/17149-zazvorovy-ca...

http://www.toprecepty.cz/recept/15364-zazvorovy-ca...

Recepty na zázvorovou limonádu:

http://www.toprecepty.cz/recept/13360-zazvorova-li...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kandovaný zázvor

  • Marks Marks

    Aké máte skúsenosti s uvedeným receptom na zázvorový čaj ? Osobne ho varím podľa receptu z tejto stránky: http://www.elegantnibydleni.cz/zazvorovy-caj-recep...

    Odpovědět

  • petram petram

    Miquel: To je nádhera. Netušila jsem, že i doma vyrobený může vypadat takto pěkně. Za fotku moc děkuji. :-K

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Přidal jsem foto, pokud to vadí, odstraním.

    Odpovědět

  • petram petram

    hanso: Já si myslím, že pěkná barva je výsledkem použití nějakých aditiv při výrobě. Nevím konkrétně čeho, může se jednat o barvivo, konzervant nebo něco podobného. Osobně bych barvu neřešila a byla ráda za to, že jsem si vyrobila něco sama a bez chemie.

    Odpovědět

  • hanso hanso

    Varil som ho presne podľa receptu, ale zázvor nemal nikdy takú peknú farbu, ako keď ho kúpim v obchode. Neviete, čím to asi je a ako dosiahnúť peknú svetlú farbu, namiesto hnedej farby? díky za radu:-?hanso@centrum.sk

    Odpovědět

  • Masounek Masounek

    Moc dobré, na konci jsem na něj trochu zapomněla a cukr zkaramelizoval - bylo to nakonec výborné

    Odpovědět

  • pacho pacho

    bomba vec na vecernu pohodu pred vianocami :-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • petram petram

    Jana: Připravila bych ho nejvíce týden předem a určitě důkladně zabalila do celofánu.

    Odpovědět

  • Jana Jana

    petram: Děkuji za odpověď...ráda bych to dala do balíčku k Vánocům a nevím, kdy to připravit, aby se mi to nezkazilo?

    Odpovědět

  • petram petram

    Jana: Množství cukru opravdu záleží na Vaší chuti, jak píšu v receptu, na tři menší kusy zázvoru dávám cca 4-5 lžic. Trvanlivost jsem neměla nikdy možnost vyzkoušet, do týdne zázvor zmizel :-)

    Odpovědět

  • Jana Jana

    Petr: Líbí se mi Váš příspěvek....ráda bych to zkusila podle Vás. Kolik dáváte cukru a jakou má hotový pokrm trvanlivost? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Matt Matt

    Dobré info o zázvore nájdete aj na:http://zazvor.com/

    Odpovědět

  • Petr Petr

    Ta doba vaření a 4 vody teda nevím, nevím.Bude to skoro bez chuti.Já to vařím v jedné vodě, cca tak 25-30 minut.Rovnou v sladké vodě.Potom na plechu v troubě na 70-80 st. tak půl hoďky.Pak do druhého dne nechat oschnout a obalit v cukru...A nekrájím plátky ale kostičky což je asi jedno.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    :-Ktak to si udělám zázvor jsem se naučila používat na těchto stránkách a vůbec toho nelituju tobě bod č.13:yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Zázvor mám ráda a receptík se mi líbí:-p+12:yes::-K

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo